Мирослав Найденов: Даниел Митов бездейства нарочно за ситуацията с границата

2462
Мирослав Найденов: Даниел Митов бездейства нарочно за ситуацията с границата
Снимка: БГНЕС

20-25% ще е орязването на пенсиите, като става въпрос обаче за новоотпуснатите пенсии в Гърция. Предложението на гръцкото правителство е сегашните пенсии, които си текат, да не се намаляват.

Малко нахално е поведението на фермерите, защото не само те са засегнати. Те сега нямат работа и затова се получава това напрежение, гласи всеобщо мнение.

Има договорка за няколко часа режим на пропускане на гръцката граница

Договорка относно наложената вчера (9 февруари) безсрочна блокада от българските шофьори на гръцката граница вече има. Тя беше постигна...

Същевременно бившият земеделски министър Мирослав Найденов поясни, че има процедури за налагане на наказание на Гърция - те просто не са преки. ЕК може да удържи суми от бъдещи плащания към Гърция и умишлено МВнР не си върши работата, смята Найденов, който е председател на Съюза за стопанска инициатива.

Бившият земеделски министър счита, че след случилото се в Лондон премиерът Бойко Борисов е изтървал контрола над външното ни министерство. Не казвам, че не трябва да се задават въпроси от хората, но това е политика и се вижда накрая кой отнася хулите. В крайна сметка на границата отиде транспортният министър, не външният, каза Найденов и обвини Даниел Митов, че с бездействието си работи срещу кабинета. Можеше шофьорите на границата да тръгнат и да блокират София - правителството тогава пада за няколко дни, добави Найденов пред Нова телевизия.

На въпрос дали Бойко Борисов вижда случващото се, Мирослав Найденов отговори, че със сигурност го вижда. Образование, здравеопазване, министърът на отбраната се вози в самолет с двигател, чийто "живот" е изтекъл - вижда се кои са проблемните сектори, намекна бившият земеделски министър кои са министрите извън ГЕРБ. Найденов призова и на Великден българите да си останат в България и "да си ядем ваклите агнета".

Припомняме, че Мирослав Найденов излезе от ГЕРБ след страхотния скандал, при който на запис се чу как прокурор Николай Кокинов дава отчет на Бойко Борисов и Найденов по досъдебно производство, касаещо директно бившия земеделски министър. След това Найденов направи своя партия - БАСТА, с която опитваше да се противопостави на ГЕРБ, но тя бързо потъна.

Българските шофьори обявиха постоянна блокада на границата с Гърция

Блокадата на границата с Гърция от българска страна става постоянна, докато не бъде вдигната гръцката, решиха протестиращите около 1000...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика