Митов: Европа осъзна, че когато престанеш да правиш история, започва да я прави някой друг

2822
Митов: Европа осъзна, че когато престанеш да правиш история, започва да я прави някой друг
Снимка: БГНЕС

"Европа осъзна, че когато престанеш да правиш история, започва да я прави някой друг и този момент дойде. Тя ще запази себе си, но грешки от миналото направиха Европа неподготвена за проблем като мигрантската криза". Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов в предаването „Панорама”.

 

Могат ли Борисов и Митов да уволнят така лесно главния секретар на Външно?

Вчера, 17 март, по указание на премиера Бойко Борисов и след извършена проверка, министърът на външните работи Даниел Митов освободи от...

Според Митов Европа не се е подала на исканията на Анкара, а такова споразумение с Турция е било необходимо.

 

„Точка 3 от споразумението е там, благодарение на България. Тоест Турция се задължава да работи с всички гранични ѝ държави и да не позволява да се създаде маршрут, който да касае някое от страните. Нашето настояване под номер 2 бе визова легализация, като едно от условията беше реамисия ”.

 

България осъжда бомбения атентат в Турция

България осъжда най-остро бомбената атака, окървавила за трети път в рамките на половин година столицата на Република Турция - Анкара, ...

В отговор на въпроса как Европа ще се справи с ислямистите вътре и с мигрантите отвън, Митове убеден, че с Турция е трябвало да се преговаря, за да се създаде система за контрол над външните граници на ЕС в югоизточното направление и второ – да се “изгради система, която да започне да контролира този бежански поток. По думите му трябва да се действа много рационално и не смята да отговаря на това, че Европа се е предала пред исканията на Турция. „Няма водеща страна в проблема, той е общ”.

 

На запитване, при положение, че Русия и Турция воюват на наша територия, то кой ще бъде победителят, Митов заяви, че не смята, че има такава война. „Предприели сме действия, когато конкретни дипломати действат извън споразуменията на Виенската конвенция, без значение на коя страна са. В конкретния случай, това са на Турция”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика