Москов: ДСБ и РБ пречат на кабинета и на мен

2459
Москов: ДСБ и РБ пречат на кабинета и на мен
Снимка: БГНЕС

Ако въпросът ви е дали някои последователни или непоследователни политики на ДСБ и на Реформаторския блок пречат на работата на кабинета или на мен, то отговорът ми е да. Това заяви здравният министър Петър Москов на влизане в комисията по здравеопазване в парламента, предаде репортер на Actualno.com.

Той отговаря на журналистическите въпроси, свързани с днешните искания на депутати от ГЕРБ за ясна позиция от страна на Реформаторския блок и ДСБ, както и проверяване на "всички скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление".

Експерти: Москов е в задънена улица

"Д-р Петър Москов е в задънена улица. По един деликатен начин трябва да му бъде казано, че трябва да спре да маневрира колата на държав...

Москов, който в комисията ще говори за основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, коментира журналистическите въпроси метафорично: "Интересува ви ритане по кокалчетата".

На въпрос дали ще си подаде оставката Москов отвърна: "Да, ако ми бъде поискана, ще я подам". Той не уточни от кого трябва да му бъде поискана.

По отношение на това защо не е бил поканен на национално съвещание на ДСБ, което се проведе в неделя, 13 март, Петър Москов, който все още е член на ДСБ, заяви: "Формалният повод беше, че не съм бил поканен".

"За мен е важно, когато партия взима решение, то да не бъде вследствие на висок емоционален момент", коментира още Москов. Припомняме, че след заседанието в неделя ДСБ, което се обяви в опозиция в края на миналата година, реши да остане в Реформаторския блок.

Реформаторите страдат от раздвоение, категоричен е Борисов

Радан Кънев го обичам много, но реформаторите трябва да станат наясно със себе си. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказване на...

"В ДСБ има две мнения. Едното е свързано с напускане на коалицията, остра опозиция и реализиране на друг вид политически проекти около ДСБ, а другата страна е запазване на ролята на ДСБ в Реформаторския блок и гарантиране на радикални реформи", каза още здравният министър."

"Логично е след събитията от последните седмици да има напрежение, да има обтегнати отношения", каза още Петър Москов.

Днес в 16.30 ч. лидерът на ДСБ Радан Кънев ще направи извънредно изявление.

 

Партията на протеста: Окончателно снемаме доверието си от ДСБ

Протестиращите срещу кабинета Орешарски, които сформираха партия с името "14 юни", излязоха с позиция, в която критикуват решениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика