Москов: Напуснах, защото не съм съгласен с ръководството на ДСБ

10409
Москов: Напуснах, защото не съм съгласен с ръководството на ДСБ
Снимка: Министерство на здравеопазването

Напуснах заместник-председателския пост на ДСБ, защото не съм съгласен с политиката на това Национално ръководство, което води до изолация и капсулиране на партията и я лишава от възможността да влияе върху управлението на държавата. Това коментира здравният министър Петър Москов по повод оттеглянето му от зам.-председателския пост на ДСБ, които са част от Реформаторския блок (РБ)

На 12 декември в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ. По-рано лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че политическият гръб на Петър Москов се казва Бойко Борисов и е министър-председател на България. Кънев посочи, че конфликт между него и Москов няма, но политическите им пътища се разделят.

Атанасов: Няма да хвърлим камък по Москов, макар че заслужава дърво

Късно снощи националното ръководство на "Демократи за силна България" (ДСБ) застана категорично зад решението на своя лидер Радан Къне...

Петър Москов и премиерът Бойко Борисов откриха отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия в Пирогов.

Тезата за капсулацията на ДСБ здравният министър изказа още вчера, 13 декември, когато аргументираше запазването на поста си. "Нищо не може да ме убеди, че важни позиции в държавата трябва да бъдат оставени на лошите", каза още здравният министър.

От своя страна вчера Радан Кънев обясни, че ДСБ не може да остане в мнозинството, когато партньорите не са си спазили обещанията си за конституционна промяна. Относно ситуацията, в която ДСБ, които са част от Реформаторския блок, излиза в опозиция, а РБ е част от управляващото мнозинство, Кънев посочи, че тепърва предстои да си взимат решения.

Бойко Борисов изтълкува решението на ДСБ да излязат в опозиция като начало на предизборна кампания за президентски избори на лидера на вече опозиционната политическа формация Радан Кънев.

Евгений Дайнов: Кабинетът изобщо не е стабилен, а лошите победиха

Кабинетът изобщо не е стабилен, може да падне всеки момент. Това прогнозира в ефира на bTV политологът Евгений Дайнов. Очевидно е...

Междувременно ръководството на партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" (ДБГ) се събира днес, за да обсъди каква ще е позицията й след решението на ДСБ да минат в опозиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика