Московски: Борисов не ми е искал оставката

1358
Московски: Борисов не ми е искал оставката
Снимка: БГНЕС

Обсъждал съм с премиера Бойко Борисов оставката ми заради случая в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Премиерът не ми е искал оставката.

Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

"Темата за оставката ми в момента не стои на дневен ред, достатъчно е премиерът да ми каже една дума и си тръгвам на секундата. Към момента не ми иска оставката", допълни Московски.

""Автомобилна администрация“ е изпълнителна агенция с определен по закон структурен статут. Това, което се случи в последните няколко дни, безспорно е тежко петно върху имиджа на цялото Министерство на транспорта и разбира се аз съм готов да нося отговорност, доколкото може да се прецени, че такава може да се носи в този аспект", коментира той.

Московски посочи също, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три отделни закона.

Министърът добави, също че ще бъдат въведени т. нар. бели стаи, в които ще се провежда изпитната част за бъдещите шофьори.

Транспортният министър каза също и че в „Автомобилна администрация” ще се правят структурни промени, които вече са започнали и 25-30 души от общо 1200 за цялата страна са били освободени от работа.

За последната 1 година инспекторатът към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е извършил 9 проверки на ИА „Автомобилна администрация“, заяви Московски.

Съюзът на международните превозвачи подкрепи Московски

Съюзът на международните превозвачи като най-голямата транспортна браншова организация на територията на България има за цел да защит...

„Голяма част от тях са оформени като сигнали към специализираните органи, за да могат да бъдат извършени допълнителни действия, които не са в нашите правомощия и ние нямаме инструментариум да ги извършим“, уточни министър Московски. „Оказали сме пълно съдействие на разследващите органи и в крайна сметка се стигна до тази реализация на прокуратурата. Оттук нататък, който каквото е вършил, трябва да си понесе отговорността“, подчерта той.

По думите му политическото ръководство по никакъв начин не е толерирало подобни действия от страна на служителите на „Автомобилна администрация“. „Направихме си свои анализи. Действително има голямо основание в твърдението, че на едно място са концентрирани огромен брой правомощия. Това създава дефект в системата. Вече имахме няколко опита през изминалата година, да извадим част от дейностите и да се опитаме с друго дружество да ги реализираме“, посочи министър Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика