Московски призна, че не може да се справи с корупцията в ДАИ

3913
Московски призна, че не може да се справи с корупцията в ДАИ
Снимка: БГНЕС

Сам не мога да се справя с този проблем и съм готов да си нося отговорността за това или да бъда сменен, заради това, че не мога да се справя с корупцията в този контролен орган. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски на изслушване в ресорната парламентарна комисия.

Министърът отговаря пред депутатите на въпроси за корупционния скандал в изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ).

За да няма шофьорски книжки "по втория начин" - заглушаване на мобилни оператори

Изпитите на 38 кандидати за шофьорски книжки са анулирани в периода 1 април до днес (13 април) - заради измами. Това обяви транспортния...

Московски увери, че се полагат усилия за решаването на проблема, а той самият не толерира тези практики и би направил всичко, за да гарантира намаляването им.

"Всички сигнали, които съм получавал, съм разпределял по компетентност", обясни Московски пред депутатите. Посочи, че заплатите в агенцията са много ниски, а по преценка на министерството корупционният натиск към нея е огромен. "Заплатите на инспекторите са по 480 лв. и когато на ден минават десетки и стотици камиони през тях, е много лесно да се изкушат", обясни той. Припомни, че Министерството на финансите е отказало на предложението 20% от събраните глоби на агенцията да се връщат в нея и да се разпределят като бонуси за служителите.

"Аз си нося отговорност за сектора и си признавам, че този корупционен натиск върху системата не съм в състояние да го овладея", заяви Московски и допълни: "Ако има някой по-способен, да заповяда."

В отговор на въпрос министърът каза, че подкрепя създаването на автомобилна камара, както и идеята за въвеждане на тол система, защото транспортният сектор бил дебалансиран и 50% от тежкотоварния трафик в страната е транзит. Министърът определи като добра идеята за изграждане на интермодален терминал в Горна Оряховица.

ДСБ поиска официално оставката на Московски

Демократи за силна България (ДСБ) официално поискаха оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Причината - скандалът в ДАИ с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика