МВР лъже за Лясковец, убеден е генерал Атанас Атанасов

22740
МВР лъже за Лясковец, убеден е генерал Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

По някаква традиция отговорите на неудобни въпроси се дават на базата на опорни точки. Същото е и със случая в Лясковец, където се лъже от страна на МВР, смята генерал Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

На първо място лъжа е, че бившите управляващи са виновни за Лясковец. За какво говорим, след като психолозите още през 2012-та година психолозите казват, че СОБТ не трябва да действа в ситуацията, посочи Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

След Лясковец министърът няма друг избор, освен да подаде оставка, смята Румен Петков

При такъв инцидент с МВР, с един смъртен случай, с трима простреляни, и трима отстреляни, министърът няма друг избор, освен да подаде о...

Нека ви давам няколко възможности – до януари тази година Петко Савов Петков не е заплашвал никого, а е пращал само жалби. И ако беше отишъл някой по-голям началник да каже, че иска да говори с него, лесно можеха да го хванат. Или пък да бъде спряна водата, тока, да се появи фалшив екип на ВиК или енергото, да каже, че трябва да отстрани аварията и Савов да бъде задържан, посочи Атанасов.

Генерал Атанасов посочи, че е пълен абсурд да се смята, че двамата полицейски служители, които бяха посочени от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров като основна причина за провала на операцията в Лясковец. Те са отишли там по заповед. При такива операции СОБТ си прави разузнаването, но тъй като акцията е направена за показване на мускули, служителите от полицията във Велико Търново са извършили това. Абсолютно убеден съм, че двамата полицаи са действали по заповед заради СОБТ, каза Атанасов.

Според тъмносиния депутат Петко Савов Петков се е разхождал нощем в парка. Да го бяха хванали там, казва Атанасов. И добавя – ясно е, че ден-два преди трагедията, Петков си е говорил с чистачката в училище „Максим Райкович”. След като може с нея, защо не с някой друг, попита о.з. генералът.

В МВР има системен кадрови проблеми. Има голям брой ръководни длъжности в МВР, заемани от временно изпълняващи длъжността. По сегашния закон за такива длъжности се назначават конкурси, а управляващите не обичат конкурси. Затова се чака да влезе в сила новия закон за МВР, казва Атанасов.

Светлозар Лазаров: Нужни са 5 години, за да стане един служител боец

Има смъртен случай, има допуснати грешки. Оттук нататък трябва пълен детайлен анализ на конкретната операция от гледна точка нейното пл...

Друга интересна информация покрай Лясковец е, че ТВ7 е имала представител на мястото на събитието - не е ясно дали репортер или екип. От телевизията казаха пред Сашо Диков, че това е било случайно. Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов пръв официално попита дали МВР не е направило акцията в Лясковец заради "една определена телевизия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика