МВР министърът винаги е подложен на атака, заяви Бъчварова

4074
МВР министърът винаги е подложен на атака, заяви Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Няма пряка опасност, но в един район със сложни отношения се добавя ново усложнение. Военните експерти все още спорят около детайлите на инцидента. Ние го разгледаждаме като проблем в отношеният между двете държави. Подкрепяме заключенията, че трябва да се върви към деескалация на конфликта.

Така коментира ситуацията със сваления руски бомбардировач Су-24 министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Цветанов: Бюджетът на МВР е над 1 млрд. лв.

"При българските спецслужби има комплексен период, всички служби докладваха по своите ресори какво се е случило. Според планираните мер...

НАТО не се ангажира с този инцидент и това е едно правилно решение, което ще внесе един по-разумен тон. Всяка една държава има право на своите контакти и мерки, но разумното отношение изисква обективна картина, изясняване на детайлите, допълни още Бъчварова.

Във връзка с бежанския поток вътрешният министър увери, че всеки ден се обменя информация за присъствието и възможността да се приемат мигранти:

"Европа работи много по-добре днес отколкото преди месец-два. Ние сме част от  сигурността на Европа."

На въпрос дали  ще има санкционирани служители на МВР, участвали в протеста Бъчварова отговори:

МВР със засилени мерки по охраната на "Детската Евровизия"

Столичната полиция предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и сигурността в София преди, по време и след провежд...

"Този, който е учствал в законен протест няма да бъде санкциониран по никакъв начин. Нека да видя констатациите, защото може да се окаже че участниците в тези събития не са били полицаи, може да са били бивши полицаи или провокатори."

"Не съм съгласна с този подход, не търсете конфикт между мен и Горанов, няма такъв", отсече Бъчварова и обясни: "Той, като финансов министър вижда решението проблемите по еден начин, аз като вътрешен министър – по друг."

Според нея в ситуацията с Волен Сидеров в НАТФИЗ деянието на депутата не е могло да бъде квалифицирано като тежко престъпление, за да бъдат задържани на място:

"Трябва повече да се познава законодателствоо. МВР действа според законовите възможности с едно много добро сътрудничество с прокуратурата. Държавата реагира, от тук нататък институиците действаха според закона."

Задържаха поляка, заради когото самолет кацна извънредно в Бургас

На борда на извънредно кацналия самолет на Летище "Сарафово" няма взривно устройство – това показва извършената обстойна провер...

Овладяхме случая, няма поражения. Остава принципният въпрос какво позволява закона на полицаите да направят в този случай. МВР министърът винаги е подложен на атака, с това съм напълно наясно, каза още министърът на вътрешните работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика