МВР не е спазвало Закона за обществените поръчки по времето на ГЕРБ

37863
МВР не е спазвало Закона за обществените поръчки по времето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Общо 60 нарушения в областта на обществените поръчки, събирането на вземания и контрола в МВР откриха от Сметната палата при одит на вътрешното министерство. Данните бяха предоставени в доклад до Народното събрание и са за периода от януари 2010 година до май 2013. В този период вътрешен министър беше Цветан Цветанов от кабинета на ГЕРБ. Той обаче пренасочи въпросите за нарушенията към своя заместник Димитър Георгиев, защото на него са били делегирани правата по управлението във връзка с имотите.

Георгиев реално отрече да има нарушения, като заяви, че в доклада на Сметната палата всъщност не са упоменати такива, информира Нова телевизия.

Левски ползва комплекс "Георги Аспарухов" без действащ договор с МВР

Спортен клуб „Левски” използва спортния комплекс „Георги Аспарухов” без да има право на това, тъй като договоръ...

„Няма финансови вреди нанесени на Министерство на вътрешните работи. Освен това, всички проверки, които са правени за периода по отчетите на министерството. Само мога да кажа, че тази година за първи път е приет отчета без абсолютно никакви проблеми, докато предишните години беше заверяван с резерви”, заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи. По повод спорните имоти, споменати в доклада, някои от тях трябвало да бъдат предоставени на общините. Сред тях е и басейнът „Спартак”.

За случай, в който търговско дружество е дължало пари на МВР, бившият зам.-министър Георгиев заяви, че приблизително същата сума е трябвало да бъде изплатена обратно за услуги пък на дружеството от министерството. Така, пак нямало загуби за държавната структура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика