На Христо Иванов не му стига времето, за да добута съдебната реформа

6050
На Христо Иванов не му стига времето, за да добута съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Времето ми е малко, за да добутам колкото е възможно по-далече съдебната реформа, която се опитвам да реализирам. По-правилно е да се каже цялостна модернизация на съдебната система", заяви пред Нова телевизия правосъдният министър Христо Иванов.

Предлагаме най-мащабната реорганизация на всички ключови елементи от съдебната власт, каза министърът. Според него с промените в Закона за съдебната власт ще реорганизира модела на управление. "Повишаваме участието на редовите съдии, прокурори и следователи в процеса на взимане на решение. Променяме и всички ключови контролни механизми. Въвеждаме сериозни проверки за почтеност, които ще бъдат периодични", обясни Иванов.

Христо Иванов: БСП са се объркали да нападат мен

Сбъркан е адресът на атаката към мен от БСП - не министърът е инициирал споразумението на България с Международния наказателен съд. Т...

Поредната нова структура - специален отдел към ВСС пък ще следи за декларираните доходи на магистратите.

"Работим по стартирането на проект със Световната банка, за да изработим цялостната методология, специален софтуер, който да прави анализ на данните. Това е правено в редица държави и е дало резултат. Не говорим за измислени в България неща. Ако успеем да реализираме този модел, ние ще имаме сериозна преграда пред хората, които злоупотребяват", обясни Иванов.

"Разделянето на ВСС е първата мярка от стратегията, която БСП подкрепи в парламента. Не мога да разбера как хем се подкрепя, хем после не са съгласни", каза правосъдният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика