Националният съвет на БСП ще се проведе на 5 юли

16850
Националният съвет на БСП ще се проведе на 5 юли
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП ще се проведе на 5 юли. Отлагането се наложило, защото партията трябвало да бъде конструктивна по други теми. Това стана ясно от изказване на лидера на червените Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

"Последните дни имаше опит за политически сценарий, който желаеше да се възползва от внасяне на несигурност в обществото за банковата система. Настоявахме българската държава да покаже сила и ефективност и гражданите да бъдат спокойни и това наше поведение ще продължи.В неделя не е имало консултации относно дневния ред на НС. Ние сме ги формулирали много ясно, но другите се занимаваха с друго-с политически сценарий, нека е за тяхна сметка", каза Станишев.

Алчността и политическата некомпетентност на Станишев свалиха правителството, счита Калфин

Управлението стана жертва на необоснован ламтеж за власт, невероятно лоша политическа ориентация, високомерие и неразбиране на проблеми...

Събитията през последните 24 часа доказаха, че държава има и най-важното беше да се гарантира спокойствието на хората, вложенията им,стабилността на банковата система, въпреки много говорене от политически лидери, заяви още той и добави, че неслучайно БСП е била изключително въздържана по тези въпроси, които са били основа за неспокойство на много граждани заради медийни спекулации.

Лидерът на БСП и ПЕС обясни и отлагането на заседанието на Националния съвет на партията, което трябва да се проведе на 5 юли, понеделник. Други теми в дневния ред на обществото наложиха да го отменим, за да бъдем конструктивни за други теми, които засягат живота на гражданите, обясни Станишев.

Относно това защо лидерът на ПЕС днес е в България, а не в Брюксел, самият той обясни, че е тук, защото БСП внимателно следят ситуацията и играят важна и конструктивна роля за гарантиране на стабилността на държавата. Това е по-важното в момента, добави лидерът на левицата.

Датата 5 октомври за провеждането на изборите е утвърдена. За тази дата настояваха три сили - ГЕРБ и ДПС и ББЦ ги подкрепи. Датата е по тяхна инициатива в това отношение, каза още Станишев.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика