Наградиха Доган за личен лидерски принос към държавността

2887
Наградиха Доган за личен лидерски принос към държавността
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган бе награден с почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов” за личен лидерски принос към държавността.

Това стана факт на Десетата научна сесия по проблеми на лидерството на тема: „Качества на личността и лидерски практики”, организирана от Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към УНИБИТ, Института за изследване на населението и човека към БАН и Националния военноисторически музей.

Ахмед Доган не взе лично наградата си. Станислав Анастасов, зам.-председател на ПГ на ДПСq бе удостоен с тази чест. След като взе отличието за Доган, той благодари и пожела успех.

За личен лидерски принос в духовността с почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов” бе удостоен и акад. Светлин Русев – доайен на българските художници и колекционери.

След като взе отличието в ръце акад. Русев призна, че не крие, че тази награда го е изненадала. „Разбирам нейния висок смисъл. Съдбата беше благосклонна към мен и ми даде възможност да се доказвам в различни каузи, да поемам рискове, но винаги в името на съграждането на националната българска духовност. Преживях много илюзии, но и много реализирани цели, които ми показаха, че има смисъл”, заяви акад. Русев.

Той сподели, че откакто се помни като осъзнат художник битките и противоречията са били част от ежедневието му, независимо каква обществена и професионална позиция е имал. „Като българин и художник преживявам кризата на тоталния срив на духовността във всичките й измерения. Ако не осъзнаем какво е национално образование никога няма да бъдем важна част от духовната и европейска територия, каквито и модерни технологии да имаме и услужливо да пренаписваме историческата истина. Не трябва да забравяме каква е съдбата на национални лидери”, заключи Светлин Русев.

Той завърши речта си като цитира завет, оставен от Майка Тереза-„Това, което си съградил с години, може да рухне за една нощ, но ти не спирай да градиш, въпреки това”.

С Почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов”-за личен лидерски принос в местното самоуправление бе награден и Димитър Николов – кмет на Община Бургас.

Досега с Почетния знак „Стефан Стамболов” са отличени президентите Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин.

Проф. Стоян Денчев, ректор на УНИБИТ обясни, че специална комисия след дискусия е определила кои обществени личности да бъдат носители на Почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов”, един от безспорните лидери на България. В българското общество съществуват естествени лидери, които са водачи на българското общество, подчерта проф. Денчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика