Най-малко 132-ма искат имунитета на Сидеров

15807
Най-малко 132-ма искат имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

Поне 132-ма депутати могат да се съберат, за да падне имунитетът на Волен Сидеров, показа проверка на „Преса". Групата на ГЕРБ вече е заявила, че иска националистът да бъде разследван. Към техните 95 гласа трябва да се прибавят и 36 от ДПС, които вчера заявиха, че имат нагласата за падане забраната за разследване на инцидента във Варна с лидера на „Атака".

„Най-вероятно ще подкрепим искането на главния прокурор за сваляне на имунитета. Винаги сме били последователни и сме държали да се изясни истината, независимо дали става дума за народен представител от нашата, или от друга група", каза пред „Преса" депутатът от ДПС Янко Янков.

„Ако Волен Сидеров не се откаже сам от имунитета си, ДПС вероятно ще гласува „за" свалянето му", потвърди и Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на движението. Официалното решение в партията ще бъде взето днес на съвместно заседание на парламентарната група и ЦОБ.

В БСП обаче депутатите се колебаят. Валери Жаблянов вчера обясни, че иска тепърва да се запознае с депозираните в НС материали, но не смята, че е станал някакъв страхотен инцидент, който налага „да се поставя под въпрос кворумът в парламента".

Волен Сидеров още не е решил дали да не се откаже сам от имунитета си. Въпросът бил обсъждан на извънредно заседание на партийното ръководство в неделя. Депутатите твърдо се обявили против доброволна раздяла с имунитета, защото това щяло да изглежда като победа за враговете им.

 

Из творчеството на Волен: анархисти и оформени онанисти

Политиката явно не е единственото поприще на лидера на „Атака” Волен Сидеров. Оказва се, че преди да започне да държи речи ...

 

 

 

 

Йовчев: МВР не е пречило на журналистическо разследване срещу Пеевски

Твърденията и внушенията, че полицията е попречила на журналистическо разследване, касаещо Делян Пеевски, са непочтени. Това каза вътре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика