Нападателят на Доган е от турски произход

12972

Нападателят на Ахмед Доган в от турски произход, а имената му са Октай Хасанов Енимехмедов, съобщи БЛИЦ. Въпреки че е родом от Бургас, 25-годишният мъж е пребивавал често в София.

Октай е присъствал на Националната конференция в НДК като делегат от ДПС-Бургас. Това е и причината, поради която на гърдите му се е виждал специален бадж.

Нападателят на Доган е 25-годишен от Бургас

Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишен криминално проявен мъж от Бургас с инициали О.Е., съобщиха за БГНЕС от СДВР. Мъжът е криминално...

Информацията на БЛИЦ се потвърди официално. Пред агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че нападателят на Ахмед Доган е бил известен на полицията. Проверката е показала, че нападателят има криминални регистрации за наркотици и грабеж, както и за телесна повреда. У него са открити газов пистолет и два ножа.
Служителите на СДВР са имали ангажимент за охраната около периметъра на НДК, съобщиха от МВР. Преди провеждане на конгреса на ДПС се е състояла среща между организаторите, СДВР и Национална служба „Охрана”. На нея са взети решения по отношение на охраната на форума, както и охраната на хотелите, в които са били настанени делегатите. 11 служители на СДВР са били ангажирани с охраната на периметъра около НДК. Пропускателният режим в самата залата, където се е провеждал конгреса, е осъществяван от НСО.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com