Не ме интересува, че депутати от ГЕРБ напускат, каза Бойко Борисов

32012
Не ме интересува, че депутати от ГЕРБ напускат, каза Бойко Борисов

Тези хора, които ме чакаха сега пред студиото, са на временна заетост. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, визирайки групичката от 20-тина души, които „България без цензура” събра, за да освирква бившия премиер. Нормално, все пак откакто Орешарски е на власт, е осигурил работни места само на няколко роми. Заради плакати като „ГЕРБ=СИК” аз водя 15-20 дела за клевети, каза лидерът на ГЕРБ. А посрещането ми се организира от функция на ДПС, добави Борисов, визирайки политическото движение на Николай Бареков.

Ситуацията в ГЕРБ, отношенията с ДПС

Борисов се възмути от плажуването на Волен

И Борисов се възмути от "огромния скандал с лидера на една от управляващите партии Волен Сидеров". Докато неговите коалиционни партньо...

За мен напускането на двама депутати от парламентарната ни група няма никакво значение. Парламентарната ни група и партията е в добра кондиция. Иначе вече седем месец се правят усилия да се отлюспят хора от групата на ГЕРБ – от ДПС, разбира се.

Днес в 14:00 часа ще се срещна с групата и ще поискам от всички да кажат остават ли в ГЕРБ. Който иска, може да си отиде. Но ако след днес някой реши да си ходи, след като вече съм дал възможност и той или тя реши да остане сега, а напусне след известно време, ще считам, че става въпрос за корупция.

На въпрос дали ГЕРБ не се превръща в хранилка на апаратчици и корумпирани кадри, които се приютяват, Борисов отвърна, че това не е така, но и че си е извадил изводите и за следващите избори внимателно ще проверява кадрите на ГЕРБ от няколко района – Свищов, Велико Търново.

Никога не съм имал договорка с ДПС за съвместно управление, подчерта Борисов. Важният човек в държавата е Ахмед Доган – всички други, включително и Делян Пеевски, са негови функции. И това с кого съм се срещал не е важно днес – имаме далеч по-важни въпроси, които сега трябва да решаваме, каза Борисов. Той призна, че въпросът дали се е срещал с Пеевски, за да се уточняват нещата в отношенията с ДПС преди изборите, не му е приятен.

Доверието ми в Цветан Цветанов не е разклатено. Не съм му пращал SMS-и, ще говорим когато приключат делата. Но в ръководството на ГЕРБ ще влязат нови хора – ще стане ясно през февруари. Може и нов председател да има, ние сме демократична партия, каза лидерът на ГЕРБ.

Цветанов не иска да подава оставка от ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава оставка като член на партията. Това каза самият той пред журналисти в На...

По отношение на тефтерчето на Филип Златанов, бившият председател на КПУКИ (Комисията за конфликт на интереси), Борисов каза, че Златанов трябва да отговаря кои са Б.Б., Ц.Ц. и И.Ф.

Мишо Бирата

По случая „Мишо Бирата” съдът реши фабриката на „Леденика” да заработи след проверка и в деня, в който се подновява работата, следва митническа проверка – това не е ли тормоз, попита Борисов. Той отрече, че записът, в който говори по телефона с бившия шеф на Митниците Ваньо Танов, е автентичен. Този разговор е монтиран – фрагменти от няколко разговора, които са „съшити”, натърти Борисов.

Припомняме, че разследване на сайта „Биволъ” доведе до публично разкриване на протокола от митническата проверка на „Леденика”, от който става ясно, че е имало заповед митническите инспектори да се оттеглят. Името на човека, който е издал постановлението, е заличено с коректор.

За офшорката от 90-те години

Цветанов да каже защо негови хора напускат ГЕРБ, подканва Мирослав Найденов

Краят на ерата на Цветанов настъпва - това е изводът от напускането на Светлин Танчев според бившия земеделски министър Мирослав Найден...

Имах една четвърт от офшорна фирма, която е прекратила дейността си през 1997 година – какво да коментирам по този въпрос, заяви Борисов. Другите имат по 100 офшорни фирми, но държавата се занимава с мен. Същото е и с президента Росен Плевнелиев – подложен е на натиск също като нас, смята лидерът на ГЕРБ.

Разследванията срещу Борисов

Да, беше ми правена операция на коляното, затова не отидох пред Комисията по корупцията в парламента, която е ръководена от Волен Сидеров. Имам диск, може да се види. Освен това къде да ходя – на Варадеро ли? Тези хора не могат да ме привикват, ГЕРБ спечели изборите. Няма да отида, естествено, обясни Борисов ситуацията относно сигналите на Николай Бареков срещу него, които бяха внесени в парламента.

На въпрос не подрива ли авторитета на парламента с тези действия, Борисов каза, че България не се намира в естествена ситуация. ГЕРБ спечели изборите, тя трябва да управлява, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Южен поток, АЕЦ Козлодуй и ДКЕВР

Бойко Борисов не отиде на изслушване пред Волен Сидеров

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви на изслушване пред парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, коят...

Това, което се случва с „Южен поток”, е недопустимо. Прави се първа заварка без да се спазва европейското законодателство. Абсурдно е, коментира Борисов. За АЕЦ Козлодуй нещата следват нашата политика, но там трябва да има конкурс – това, което прави Драгомир Стойнев, са някакви игри и защита на някакви интереси.

А защо напуснаха двама души от ДКЕВР – има само две причини. Първата е, че ги карат да удържат цената на тока, а втората – че е необходимо да фалират НЕК. Там само за тази година има половин милиард лева загуба. ГЕРБ ще победи и на следващите избори, но не знам ще иска ли да управлява – ще трябва да връщаме 4,3 млрд. лева, заеми, борчове в енергетиката – как ще стане, завърши Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика