Не съм се поддал на натиск за смяната на Богдан Милчев, каза Йовчев

32189
Не съм се поддал на натиск за смяната на Богдан Милчев, каза Йовчев
Снимка: БГНЕС

Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск? Ако стигнем до там, значи нещата въобще не са добре. Мисля, че досега доказах, че не съм човек, който се поддава на какъвто и да е натиск, камо ли политически”. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев в коментар за смяната на началника на КАТ Богдан Милчев.

Според Йовчев смяната е станала факт заради „смяна на концепцията на работа в КАТ”. Не искаме да се върви към това да се залови нарушител, който да бъде глобен, а да вървим към превенция, обясни министърът.

Тези, които стоят зад протестите, искат властта, твърди Йовчев

Протестите срещу правителството са политически и е редно партиите, които стоят зад тях, да се легитимират. Това заяви вътрешният минист...

На въпрос, какво ще се случи с отстранения началник на столичния КАТ, министърът отбеляза: „Няма категорично решение. Не възнамерявам да уволнявам стария началник. Временно, докато се намери подходяща позиция за съответния служител, той може да бъде назначен на този щат при кадрови и структурни промени”. От новия началник на КАТ Йовчев ще иска по-добър контрол, по-добро взаимодействие с ГД „Национална полиция” и вътрешноорганизационните процеси.

Бежанската криза

За шест месеци са изградени 3180 допълнителни места за настаняване на бежанци. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в рамките на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов относно съвместни мерки с Върховния комисариат за бежанците към ООН за подобряване на условията в центровете за настаняване на лица, търсещи убежище и закрила.

„Имаме напредък не само по отношение на условията за пребиваване на бежанците, но и по отношение на сигурността. Трудно е да ги изхраним с 65 лв. на месец. Имаме ясна програма. Имаме сериозно сътрудничество с Върховния комисариат за бежанците на ООН. Вече няма хора на палатки. Осигурени са отоплителни уреди и горива”, каза Йовчев, предаде Агенция "Фокус".

Има подозрения за опит за атентат срещу шефа на КАТ-София

Служители на СДВР разследват версия за атентат, опит за който е бил направен срещу началника на столичния КАТ Богдан Милчев, предаде КР...

„Мерките работят. Имаме много съществено намаление на нелегалните имигранти, които влизат в страната. В момента сме под нивата за декември миналата година. Имаме съществен напредък по принудителното извеждане на нелегални имигранти от страната”, подчерта вътрешният министър.

Ниво на престъпност

Общата престъпност намалява с 1.1% за първите 11 месеца на 2013 година, отчете се още вътрешният министър в рамките на парламентарния контрол на въпрос на депутата Златко Димитров относно състоянието и промяната на криминалната обстановка в страната. През 11-те месеца на годината има 131 въоръжени грабежи, което е с 23% по-малко от предната година. Установени са извършителите на 49 от тях. Разкрити са 23 стари грабежи.

Йовчев заяви, че са предприети мерки. Имаме изградена система за планиране в МВР; система за отчитане на резултатите; промяна в организацията на патрулно постовата дейност; мерки за битовите престъпност, отбеляза той.

73% от българите не искат бежанци в своето населено място

Темата за бежанците остава централна за общественото мнение и към средата на месец декември. Нарастването на броя на бежанците у нас се...

„Знаете, че когато се провежда реформа, тези промени не могат да сработят веднага. Необходимо е време. Голяма част от ресурсите на МВР са пренасочени по границите”, каза още министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com