Николай Бареков е най-добре платеният нов български евродепутат

41544
Николай Бареков е най-добре платеният нов български евродепутат
Снимка: БГНЕС

Най-добре платен от новите български евродепутати е лидерът на партия “България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков.

Докато работел за ТВ СЕДЕМ ЕАД, той е взимал над 10 хил. евро бруто на месец. В “Балкан българска телевизия” ЕАД доходът му от заплата бил от 5001 евро до 10 хил. евро на месец. Това става ясно от декларациите на новите ни 17 пратеници в Европейския парламент, пише в. "Труд".

Бареков сезира Цацаров за ролята на Борисов във фалита на КТБ

Атаките срещу банковата система на лицето Борисов и отказът му да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването...

С най-ниски месечни доходи били лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук, бившият столичен общински съветник и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който замина за Брюксел от листата на ББЦ, както и известният като “Любимец 15” социалист Момчил Неков.

Кючюк печелел между 500 и 1000 евро като съветник към политическа партия и парламентарен секретар. Джамбазки и Неков са пропуснали да отбележат в коя графа по доход попадат. Вероятно защото били под 500 евро, каквато графа няма в декларациите.

Като старши експерт в Комисията за защита на личните данни Неков би трябвало да взема между 1000 и 2800 лв. на месец. Джамбазки явно е диверсифицирал източниците си на пари - той получавал суми от фондация ВМРО, от Столичния общински съвет, от сдружение ВМРО и от ПП ВМРО-БНД.

Новите евродепутати и бивши депутати от ГЕРБ Томислав Дончев и Емил Радев са декларирали заплати в диапазона 1001-5000 евро. Ева Паунова, която бе съветник на евродепутатката Илиана Иванова, е в същата категория.

Без отговор на въпроса попада ли Бареков в "неизвестните 3,5 млрд. лева кредити" на КТБ

Вярно ли е, че политически партии са финансирани от Корпоративна търговска банка и кредитите попадат в числото на тези 3,5 млрд. лева, ...

Досегашните членове на ЕП Мария Габриел, Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Илияна Йотова, Светослав Малинов и Андрей Ковачев са посочили от 5001 до 10 000 евро.

Сергей Станишев и Георги Пирински вземали между 1001 и 5000 евро, както и колегите им ДПС Неджми Али и Искра Михайлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика