Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност

19497
Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност
Снимка: БГНЕС

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува новите "опорни точки", които пресцентърът на БСП е изпратил до червените депутати. Те касаят твърдението на Бойко Борисов, че до 2015 година България може да катастрофира финансово.

Заради това твърдение от червената партия вече са подготвили отговорите. В тях няма нещо скандално, както беше в предишните опорни точки - за бития на 12 ноември миналата година студент по английска филология Александър Попов. Тогава на червените депутати се заръчваше да казват, че момчето "май не е добре с главата". Ето и сегашните опорни точки:

Калфин похвали БСП за вниманието към доклада на ЕС

Корупцията се бори с прозрачност и обществен ангажимент, заяви евродепутатът от ПЕС и поиска от името на АБВ до една година общественит...

- Внушението, което прави ГЕРБ, че ще катастрофираме е опасно за страната и абсолютно безотговорно. Сигналът, който дават към чуждите инвеститори не е добър.

- Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме особено внимателни, защото до скоро не правеше разлика между фиск и фикс.

- Параметрите за финансова стабилност на една държава са: дълг, дефицит, БВП.

- Дългът, който е заложен по Закона за бюджета, приет от НС с участието на ГЕРБ за 2013 г. е 14,6 млрд., а постигнатият е 14,1 млрд. т.е. по-нисък от заложеният. /т.е. 500 млн. лв. по-малко/

- Дефицитът, заложен в бюджета, е 2%, а постигнатият в края на годината е 1,8% /в числа – 150 млн. лв по-малко/

- Общото неизпълнение на приходите за 2013г. наистина е около 200 млн., но във втората половина на годината са се събрали 520 млн. лв. в повече.

- От началото на управлението кабинетът „Орешарски“ работи с еднаква сила и за хората и за бизнеса, защото размрази социалните плащания, които бяха във фризера 4 години и върна ДДС на бизнеса.

- Поетите ангажименти към плоския данък са три: минималната работна заплата да не се облага, което вече е факт; хората с доходи до 4500 лв. да плащат 10% данък, което вече е факт; и хората с доходи примерно над 4500 лв. да плащат 20% данък - все още неизпълнено.

- 90% от предизборните обещания в социалната сфера са изпълнени и само 2 не са: третото условие по плоския данък и въвеждането на предсрочно пенсиониране при недостиг на 2 години стаж или възраст.

- До края на мандата трябва да има 250 хил. нови работни места и минималната работна заплата да стане 450 лв. 2014г. тя трябваше да стане 340 лв. и тя стана. Трябва да продължи да се увеличава и до края на мандата, за да достигне 450 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика