Официално: В Монтана и Видин има най-много нарушения за адресна регистрация

12617
Официално: В Монтана и Видин има най-много нарушения за адресна регистрация
Снимка: БГНЕС

Най-много прокурорски преписки за нарушения при адресни регистрации има в областите Монтана и Видин. Това съобщи директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

От началото на месеца досега са образувани 33 прокурорски преписки. Съставени са 130 акта за нарушения на Закона за гражданските регистрации, които най-често са свързани с неточни данни, непопълнени адресни карти, неточност в данните за броя лица, обитаващи един адрес и др. Главен комисар Терзийски отбеляза, че от 1 януари до 25 април - шест месеца преди изборите, е периодът, в който проверките са насочени основно към промени в настоящи и постоянни адреси.

На фона на селска изборна драма Манолова оправда Изборния си кодекс

170 души – толкова живеят във видинското Киреево. Но преди изборите изведнъж регистрираните по постоянен адрес стават двойно пове...

По думите на инспектор Любослав Гащаров от отдел "Икономическа полиция" полицейските проверки са в две направления – административно наказателна дейност и направление „Коментирани разследвани престъпления, свързани с подготовката на изборите”. От средата на юли ще започнат действията на полицейските структури за установяване на нарушения на изборното законодателство и Изборния кодекс. Те отново ще се провеждат съвместно с представителите на прокуратурата. Целта на предприетите мерки е да осигурят условия за провеждането на честни избори за местна власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика