Орешарски: Персоналните промени в кабинета са наложителни

20806
Орешарски: Персоналните промени в кабинета са наложителни
Снимка: БГНЕС

Щастието е емоционално състояние. В управлението емоциите не са добър съветник. Гледам на този вот като на доверие за продължаване на усилията за оздравяване на енергетиката. Ние сме парламентарна република и парламентът определя мандатите и партиите. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти в парламента, в отговор на журналистически въпрос дали не е по-достойно да си подаде оставката след като са загубили изборите, предаде „Фокус”.

Оставката е в джоба ми от първия ден, когато ми гласуваха кабинета и с такова усещане трябва да бъде всеки премиер, вицепремиер и министър. В нашия случай като експертно-програмен кабинет това важи с по-голяма сила, отколкото за един партиен кабинет, каза Орешарски.

ГЕРБ винаги подбират слабите за тях теми, за да внасят вотове, смята премиерът. Аз не чух от страна на ГЕРБ никакви възражения срещу т.нар. проект "Южен поток". Напротив, сред мотивите на вота беше забавянето на проекта – забавяне, което беше доста по от рано.

На този етап не усещам колебание нито в подкрепата на ДПС, но то на БСП, каза още той.

Попитан дали ще има промени в кабинета, Орешарски заяви, че ще има, но още не са обсъждани и предстоят консултации с двете парламентарни групи.

Орешарски: Нужна е градивна дискусия за бъдещето на енергетиката

Имаме нужда от градивна дискусия за бъдещето на енергетиката. Това заяви след гласуването на четвъртия вот на недоверие срещу кабинета ...

На въпрос кои сектори според него са най-слаби Орешарски коментира: „Ще направя такава оценка, когато мотивирам персоналните промени, които са наложителни и заради евентуалното качество на евродепутат на един от моите министри”, каза още Пламен Орешарски.

Попитан в какво качество е подкрепил кандидатурата на Мартин Шулц, Орешарски посочи: „БСП е по-голямата из между двете, които подкрепят кабинета и е напълно нормално да подкрепя Мартин Шулц. Няколко дни след това приех и проведох разговор с Жан Клод Юнкер. На последния европейски съвет заявих, че подкрепям кандидатурата на Жан Клод Юнкер за председател на ЕК, защото той има повече гласове в ЕП, отколкото ПЕС”, коментира Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика