Още едно дело заплашва Цветанов?

19614
Още едно дело заплашва Цветанов?
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов може да се сдобие и с още едно дело - за набеждаване. Делото ще бъде заведено от МВР.

Цветанов заяви пред бТВ във вторник сутринта, че справката на вътрешното министерство за срещите между него като министър и депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници.

През февруари Пеевски разпространи информация от официална справка на МВР, според която двамата са се срещали по време на мандата на ГЕРБ 40 пъти в кабинета на вътрешния министър. Дотогава пък Цветанов твърдеше, че се е виждал с Пеевски не повече от 7 пъти в този период.

"Има тотално несъответствие в справките и поне над 60% от данните за срещите ни са неверни", обяви Цветанов. Запитан дали това означава, че в МВР се фалшифицират документи, той заяви, че това е станало практика, пише "Преса".

"Г-н Цветанов обвини министерството в документно престъпление. Ако наистина той смята така, нека сезира прокуратурата и да представи пред нея своите доказателства", коментира обвиненията Тодор Пройчев, медиен съветник на министър Цветлин Йовчев.

Според запознати, ако Цветанов сезира прокуратурата, ще му бъде заведено дело за набеждаване. А ако не направи това, го грози дело за клевета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика