Осман Октай: Русия ще смени КТБ като лице на интересите си

50678
Осман Октай: Русия ще смени КТБ като лице на интересите си
Снимка: БГНЕС

Ако няма външно наблюдение по сигнала срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков, не съм оптимист. Поздравявам „Протестна мрежа” – това е много сериозно действие и се надявам, че няма всичко да се потули, заяви бившият заместник-председател на ДПС и дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай.

Пожелавам на главна прокуратура да стигне до играчите зад Василев – Пеевски – Бареков, дали има задгранични връзки. Винаги задкулисието в България води до Москва – без благословията ѝ един куп неща за страната нямаше да случат, включително членството ни в ЕС, в НАТО. И висши дипломати в Европа често казват, че България е „руският троянски кон” в ЕС и в Алианса. Преди КТБ проводник на интереси беше „Росексимбанк” на Емил Кюлев. Имам информация, че Русия иска да смени банката, зад която стои VTB – да не е КТБ (бел. ред – наскоро VTB продаде дела си в „Булгартабак”, а компанията е в ръцете на Цветан Василев). Защото нещо, което се осветява така, не може да си върши работата, заяви Осман Октай. Той каза, че преди две седмици в Боровец влиятелни бизнесмени, хора от Русия, са търсили възможност да „прехвърлят интереса” на VTB в по-малка банка. Да не забравяме, че през годините много лица, които позволиха да бъдат осветени, загубиха живота си, каза Октай.

Николай Бареков се изкара жертва на "Капитал" - за пореден път

След като мълча в продължение на няколко часа, лидерът на „България без цензура” Николай Бареков в крайна сметка не изневер...

Да си спомним и какво каза финансовият министър вчера за парите на държавните предприятия. Трябва да му вярваме, но и да видим цифрите – да ги видят независими организации. Защото и 17%, както каза Чобанов, е страшно много. 17% от парите на БЕХ не са малка сума, напомни бившият заместник-председател на ДПС.

Ако Делян Пеевски си беше подал оставката като народен представител, то парламентът нямаше да е в сегашната ситуация на задкулисие. Сега и другите държавни институции са поставени пред огромен тест – ДАНС, данъчната служба и т.н., подчерта Октай. Не бива да пренебрегваме и държанието на Лютви Местан – аз го познавам, тази агресия не е типична за него. То произлиза от Доган – той иска да изчисти образа и се обръща към етническата карта, смята Октай.

Нека не забравяме, че остана съмнение, че задкулисието участваше в избора на Сотир Цацаров за главен прокурор, каза още в сутрешния блок на Нова телевизия бившият депутат от ДПС. А е факт, че винаги при съмнения за имотно състояние има как „обвиняемият” да се измъкне. Има такъв пример и с Ахмед Доган – а за разлика от Румъния, където осъдиха министри и длъжностни лица, в България „сме замръзнали”, смята Октай. И ако сега не излезе нищо, значи трагедията е пълна, добави той.

Вижте, че вече случаят „Христо Бисеров” не се коментира, няма информация. Затова недоверието на гражданите към институциите е толкова голямо, завърши Октай.

Протестна мрежа внася сигнал за престъпна група "Василев, Пеевски и Бареков"

Само след половин час Протестна мрежа ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров относно организирана престъпна група, свързана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика