От АБВ се обявиха против актуализацията на бюджета

24978
От АБВ се обявиха против актуализацията на бюджета

По повод изявлението на президента на Росен Плевнелиев за допълнителни задачи, които 42-то Народно събрание трябва да свърши, позицията на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) остава непроменена:  Няма никаква необходимост от актуализация на държавния бюджет.

От позицията на партията става ясно, че бюджетът на НЗОК при необходимост може да се актуализира за сметка на вътрешни резерви.

ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета

"Ние ще подкрепим в зала изменението на Закона за държавния бюджет, както и изменението на Закона за НЗОК", каза Цонев. "ПГ на ДПС вод...

42-то Народно събрание не бива да дава на служебното правителство извънредни правомощия да взема заеми – това не се налага през следващите два месеца, посочват още от АБВ. От там допълват, че отиващото си НС не бива да бъде въвличано в една сложна процедура по смяна на ръководството на БНБ. Това трябва да се направи при следващия парламент;

ПП АБВ призовава служебното правителство да бъде назначено, да изпълни задачите си по подготовката на изборите, да не се занимава със стратегически за държавата теми, които са работа на редовно правителство. След изборите тези въпроси могат да бъдат поставени.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика