От "Атака" не се радват на "подкрепа" на Борисов, витаят съмнения за театър

4320
От "Атака" не се радват на "подкрепа" на Борисов, витаят съмнения за театър
Снимка: БГНЕС

Театрална постановка с режисьор „Атака” няма как да се реализира, при участието на прокуратурата и съда. Не е сценарий, просто беше приложен законът – без участието на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и без участието на защитниците им. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Явор Нотев, който защитава Сидеров и Чуколов и който е също депутат от „Атака”.

Според Нотев Софийският градски съд (СГС) правилно е разчел фактите и обстоятелствата по случая. По думите на адвоката съдът е приел, че има „доближаване и припокриване” на жалбата, подадена от него за задържане на Сидеров и Чуколов. Нотев посочи, че СГС не се е съгласил с мнението на прокуратурата, че депутатите ще се укрият и/или ще извършат друго престъпление. Според него това не може да стане, защото и двамата дотук имат чисти досиета.

Съдът пусна Сидеров и Чуколов от ареста

Рано тази сутрин Софийски градски съд (СГС) пусна срещу 6000 лева гаранция за лидера на ПП "Атака" Волен Сидеров и за съпартиеца му Дес...

Попитан дали и думите на Бойко Борисов, че задържането е неправомерно, Нотев отговори, че започва да се радва по-малко на „такава помощ” и на резултата от постигнатото дотук.

Или Сотир Цацаров е тотален некадърник, или помага на „Атака”. Сидеров и Чуколов имат 3-4% обществена подкрепа и за да може тя да е мобилизирана, трябва непрекъснато въздействие, смята журналистът Владо Береану. Не може в правова държава прокурорът да действа така – може би щяхме да си решим проблемите, ако г-н Сидеров беше решил да избяга. Тъй като Цацаров не лови никого, той хвана единственият, който можеше, иронизира Береану. Журналистът направи паралел със скорошния арест на кмета на Букурещ, като там обаче можело той да оказва влияние върху случая, ако бъде пуснат, а Сидеров нямало какво влияние да окаже.

По този случай имаше такава обществена и медийна реакция, а сега какъв пример даваме? Дава се възможност да се говори и прави каквото си иска, а после искаме младите хора да спазват морал и ценности. Мен това ме притеснява, коментира режисьорът и актьор Калин Сърменов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика