Отложиха протест с искане за оставката на сегашния ВСС

3933
Отложиха протест с искане за оставката на сегашния ВСС
Снимка: БГНЕС

Протест заради отказ на Висшия съдебен съвет (ВСС) да даде достъп до информация трябваше да се проведе на 4 февруари (четвъртък). Той трябваше започне в 9:00 часа, пред сградата на Съвета.

Протест обаче няма да има. Причината са "други ангажименти" на организаторите от Обществен съвет за правосъдие. Не става въпрос за отказ от разрешение от страна на Столична община, даже днес наш човек трябваше да бъде на инструктаж как да проведем мероприятието, без да нарушаваме закона, поясни за Actualno.com председателят на Обществен съвет за правосъдие Бойко Никифоров. С протеста НПО-то щешее поиска оставката на ВСС, като за кураж на членовете на Съвета трябваше да бъде пуснат "Реквием" на Моцарт.

Френският посланик: Опасно е, че прокуратурата е толкова централизирана

Би било интересно да се знае какво точно вярно има в разговорите между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, станали и...

Все пак от 12:00 часа на същия ден, в сграда на БТА, ще има пресконференция на гражданското сдружение на тема "Особености на българското правосъдие, доклада на ЕК и отношението на българските институции към проблема".

Обществен съвет за правосъдие нашумя с дело срещу ВСС заради отказ на Съвета да каже дали всъщност има право да бъде "съдник" на магистратите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com