Отново трикове и номера за старт на парламентарния ден

16527
Отново трикове и номера за старт на парламентарния ден
Снимка: БГНЕС

Днешното заседание на Народното събрание отново не започна навреме заради липса на кворум. Това принуди председателят на парламента Михаил Миков да обяви 30 минути почивка за начало.

Първоначално Миков разпореди проверка на кворума чрез преброяване на депутатите от квестори, тъй като депутати от ГЕРБ не искаха да се регистрират. Народните представители от най-многобройната партия в парламента обаче излязоха от залата. "Това са детски ...", каза ядосаният Миков, предаде Агенция "Фокус".

Парламентът ще работи до приемане на бюджета на общините

Пленарното заседание на Народното събрание ще продължи до приемането на всички текстове в закона за държавния бюджет. Това съобщиха от ...

В крайна сметка след обявената почивка беше събран кворум от 121 депутати.

Днес заседанието започва с обсъждане на внесено от ГЕРБ искане за предсрочно отстраняване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова. Беше решено и да няма парламентарен контрол през днешния ден.

По предложение на депутата от левицата Атанас Мерджанов Народното събрание ще заседава извънредно и на 9 декември от 10:00 до 16:00 и 10 декември от 10:00 до 16:00. Първите две точки от дневния ред на заседанията са: продължаване на разглеждането на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2014 и приемането на второ четене на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев поиска Народното събрание да изслуша днес премиера Пламен Орешарски за проекта "Южен поток". Депутатът от левицата Янаки Стоилов определи това искане като неуместно в момента. Българската страна заяви готовност да изпълни всички европейски изисквания, свързани с достъпа до тръбопровода, подчерта Стоилов. В крайна сметка мнозинството отхвърли идеята на Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика