Отстраниха Хамид Хамид от НС заради неприлични жестове

18627
Отстраниха Хамид Хамид от НС заради неприлични жестове
Снимка: БГНЕС

Подобно поведение е недопустимо в пленарната зала и трябва да се санкционира, заяви зам.-председателят на НС Алиосман Имамов, съобщи БГНЕС.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид е отстранен от 2 парламентарни заседания, заради показване на неприлични жестове към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров по време на обсъждането на новия законопроект за палатата. За съжаление, подобни случаи има много и наказания трябва да има, независимо кой народен представител към коя парламентарна група принадлежи, допълни Имамов.

По-рано от парламентарната трибуна той заяви: "след като направих необходимите справки и консултации, отстранявам Хамид Хамид от две заседания на Народното събрание. Ако той смята, че наказанието е несправедливо, препоръчвам му да се обърне към комисията, която се занимава с парламентарната етика."

В ДПС сме съгласни с наказанието, коментира случая и Йордан Цонев. Той, обаче, призова да се мери с еднакъв аршин и припомни поведението и думите на проф. Валери Димитров. "Той крещеше и викаше "Не ми пука". Кой може от тази трибуна да си позволи да вика "Не ми пука", изрази възмущение Цонев.

В коментар за неидентифицирания днес гражданин, който с маска на лицето внесе кутии и пусна от тях пеперуди в кулоарите на парламента, Алиосман Имамов посочи, че режимът за допуск в НС трябва да се провери. Защото някой може да внесе не пеперуди, а нещо друго, от което да има сериозни последствия, подчерта той. Мисля, че няма да е проблем да се открие причинителят и този, който е помогнал пеперудите да се озоват в НС, смята депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика