Парламентът не събра кворум и приключи работа

10457
Парламентът не събра кворум и приключи работа
Снимка: БГНЕС

Малко след 9:30 ръководството на парламента в лицето на Цецка Цачева обяви последен опит за събиране на кворум, който отново се оказа неуспешен, предаде БГНЕС.

Само 113 депутати се оказаха в залата, което бе едва с двама повече от последния опит 15 минути по-рано.

Така днешното заседание на парламента бе окончателно провалено и Народното събрание няма да работи повече през тази седмица.

Кунева: Трябва да променим Конституцията, за да се освобождават изборни длъжности при корупция

Трябва да се обмислят промени в Конституцията и заради борбата с корупцията, за да може да се отзовават изборните длъжности, когато има...

По програма като първа точка щяхме да гледаме на първо четене Закона за горите. Това заяви по-рано на брифинг в парламента във връзка с липсата на кворум Цвета Караянчева от ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Предвид на това, че преди три месеца наложихме мораториум, трябваше да действаме бързо. МЗХ си свърши работата, ние като Комисия по земеделие направихме бързо разглеждане. БСП и ДПС саботираха заседанието като не се регистрираха”, обяви тя. По думите й отговорността за неприемане на законопроекта ще е на тяхна, ако не се регистрират.

„Искаме да направим бързо приемане на закона, за да не налагаме втори път мораториум. И ние, и МЗХ си свършихме работа. Поради това, че на някой не му се работи и иска да саботира работата на НС, изменението на Закона за горите няма да бъде прието”, подчерта Караянчева.

Депутатите на БСП лява България са тук, искахме да направим една проверка дали депутатите на ГЕРБ вече са тръгнали към морето, каза от своя страна народният представител Мая Манолова от ПГ на БСП Лява България пред журналисти в парламента във връзка с това, че БСП лява България и ДПС не се регистрираха и нямаше кворум да продължи пленарният ден на народните представители.

Броят на депутатите е от значение, но компетентността им също е важна

Из обществения въздух напоследък все по-настойчиво витае въпросът за броя на депутатите в българския парламент: кой знае защо? Вероятно...

„Дали си спят в къщи или изобщо, каквото и да правят, то не е това, което им е вменено от хората“, каза тя. В отговор на въпрос дали ПГ на БСП лява България ще се регистрира при повторен опит са събиране на кворум Манолова отговори: „Нека да видим дали са се събрали депутатите от мнозинството, все пак ни управлява четворна коалиция. Четири парламентарни групи с такова мнозинство да не могат да започнат заседание, според мен е абсолютно несериозно отношение от тяхна страна“, заяви Манолова.

Нашата група е почти цялата тук. Това пък коментира съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

На въпрос за призива на Цвета Караянчева и коалиционните партньори да осигурят кворум, Кънев обясни, че те са в зала, колкото и депутатите от ГЕРБ - процентно.

Кънев потвърди, че БСП и ДПС са отговорни за липсата на кворум. „Те са вътре и не се регистрират”, коментира той.

Бивши кадри на Бареков създадоха ново политическо движение

Депутатите от парламентарната група на "Български демократичен център" Светлин Танчев (на снимката), Борислав Иглев и Георги Ковачев ...

„Факт е, че имаше риск с провеждането на петъчно заседание, а не контрол. От нашата група отсъстват 6 – 7 души, от ГЕРБ двадесетина”, каза още Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика