Партията на Кунева оттегля подкрепата си за правителството

12469
Партията на Кунева оттегля подкрепата си за правителството
Снимка: БГНЕС

ДБГ оттегля подкрепата си от правителството, съобщиха от пресцентъра на Движение „България на гражданите”.

„Във връзка с вчерашното гласуване в НС, Изпълнителният съвет на Движение България на Гражданите реши: ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи. Считано от днес народните представители от Движение България на гражданите считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство.

Възможно е и други депутати от РБ да заявят, че минават в опозиция

Възможно е и други депутати да заявят, че минават в опозиция. Това заяви в кулоарите на НС Иван Иванов от РБ, зам.-председател на пар...

Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство”, се посочва в изпратената позиция от Движение „България на гражданите. Каква всъщност се оказа обаче тази позиция: ВИЖТЕ ТУК!

В светлината на силното послание на магистратите, "24 часа" публикува списък как са гласували от Реформаторския блок по предложението за съотношението на прокурорската квота. Според справката предимно хора на Меглена Кунева и Божидар Лукарски са гласували "въздържал се", с което помагат предложението на Христо Иванов да не бъде прието. Уточняваме, че в информацията се казва, че това е станало при гласуване на предложението на АБВ, но толкова много "въздържал се" имаше при гласуване на предложението на Реформаторите, не на АБВ. "Въздържалите" се са - Антони Тренчев (ДБГ), Бойка Маринска (ДБГ), Димитър Делчев (ДБГ), Димитър Шишков (ДБГ), Димитър Танев (ДБГ), Костадин Марков (СДС), Найден Зеленогорски (ДБГ), Настимир Ананиев (ДБГ), Никола Хаджийски (СДС) и Румен Христов (СДС). "24 часа" твърди, че при гласуването на предложението на АБВ, което се гласува след това на Реформаторите, въобще не е гласувал лидерът на ДСБ Радан Кънев, както и Станислав Иванов, син на бившия хасковски кмет Георги Иванов, който се замеси в скандал преди изборите заради имоти и Борислав Миланов от СДС.

Край или ново начало

Караджов подаде оставка като председател на транспортната комисия

Оттеглям подкрепата си за правителството и подавам оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни техн...

Това е началото на истинския Реформаторски блок! Така отговори депутатът от РБ Гроздан Караджов на въпрос на БГНЕС дали това не е началото на края на Реформаторския блок. Вчера, след като Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър, Караджов напусна председателското място в транспортната комисия на НС. Как обаче ще стане това възраждане на РБ Караджов не обясни. „Моето мнение ще го кажа, когато аз предпочета”, каза той.

„Аз съм от гражданската квота и се чувствам абсолютно самостоятелен депутат, казах си мотивите вчера, няма нужда да ги повтарям - днес депозирах искането си, като исках да се видя лично с председателя на парламента Цецка Цачева”, заяви той пред медиите в НС.

„Те са автономни хора, декларирали са пред мен подобно поведение при подобно развитие. Може би, просто чакат да се вземе съответното политическо решение”, коментира Караджов евентуалните стъпки на колегите си. За 13 души съм сигурен - значи съм разговарял с тях и всички те са заявили ясно и по онова време непоколебимо мнение, че при оставка, при неприемане на реформата в онзи вид, който бе постигнат през месец юли като консенсус ще последва същото поведение като моето от вчера, посочи депутатът. Но няма засега общо решение. Опозиция за Гроздан Караджов означава, че „няма да подкрепяме това така сформирано мнозинство, а какво точно означава вероятно ще го чуете в политическите анализи на събиранията на РБ”.

Караджов остава в ПГ на РБ, защото по правилник нямало друга възможност. Ако стане независим депутат, по думите му би загубил много „инструменти” и затова предпочита да бъде при останалите си колеги.

Реформаторите не са обсъждали оставки на министри

Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри. Това стана ясно след заседание на политическото ръководство на Реформаторския б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика