Павлова: Предизборно има регистрирани хора на земеделска земя, където дори няма постройка

3890
Павлова: Предизборно има регистрирани хора на земеделска земя, където дори няма постройка
Снимка: БГНЕС

В определени населени места са били регистрирани хора в имоти извън регулация или на земеделска земя, на която няма дори постройка. Това обяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на парламентарния контрол.

Тя отговори на въпроса на депутатите от Реформаторския блок (РБ) Петър Славов и Вили Лилков относно допълнителни проверки за незаконни регистрации на постоянен или настоящ адрес, извършени във връзка с предстоящите местни избори.

Павлова: Близо 2 млрд. лв. бяха инвестирани в пътища

„Почти 2 млрд. лева бяха инвестирани в изграждането на важни пътни участъци и магистрали по ОП "Транспорт" 2007-2013 г.". Тов...

Павлова подчерта, че с направените промени в Закона за гражданската регистрация от края на юли наистина са дадедени допълнителни правомощия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проверяване на адресните регистрации. Така ведомството е могло да инициира проверки преди местния вот, но само 1774 души са били заличени от списъците. За този брой ставало дума за неспазване на закона, като едно от най-честите нарушения при проверките е било неспазването на това в една сграда да има 10 квадрата за едно лице. На всички останали места видимо е, че е предизборно, но е спазен закон“, подчерта Павлова.

Тя призова за промени в закона, които да дадат по-големи правомощия на МРРБ и ГРАО за последващ контрол.

Министърът на регионалното развие каза още, че е имало кметове, които са отказали да извършат проверки на регистрациите в населените места, за които отговарят. Така те е било нужно да бъдат заобикаляни чрез областните управители. По думите на Петър Славов подобен отказ е "обезпокоителен".

АМ "Струма"

Пускат приложение, което ще ни казва за ремонти и тапи по пътя

В момента се разработва специално мобилно приложение, което да облекчи трафика по пътищата. То ще показва всички участъци, които са в р...

Павлова коментира също изграждането на автомагистрала "Струма". "Добрата новина от днес е, че подписахме договор и стартира първият одобрен проект за финансиране по ОП „Транспорт“ 2014-2020 година, който включва цялото направление на ЛОТ 3.3 на АМ "Струма", каза тя.

Тя заяви, че строителните дейности на участъка от Дупница до Благоевград трябва да приключат до края на октомври. "Надявам се и малко по-рано да бъде довършен, за да може участъкът от София до Благовград да функционира и да не се образуват тапи", каза Павлова.

Коментирайки строителството на участъка от Кресненското дефиле, който е 22 километра, Павлова заяви, че срокът за изпълнение е 2022 година. Полагат се всички усилия срокът да се скъси, обясни още министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика