Пеевски: Ако имам забрана за Турция, значи Местан действа срещу интересите на България

4001
Пеевски: Ако имам забрана за Турция, значи Местан действа срещу интересите на България
Снимка: БГНЕС

Ако има забрана за влизането ми в Турция, това доказва, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия. Това заяви Делян Пеевски, депутат от ПГ на ДПС във връзка с появилите се информации за наложена на него и на почетния председател на партията забрана за влизане в Турция.

„Вече изразих публично позицията си по този въпрос. Ако действително е така, това само доказва по несъмнен начин, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия, въпреки опитите да бъде подчинена на чуждо влияние”, заяви той, цитиран от Фокус.

Депутатът заяви, че искрено се забавлява на опорните точки на кръга „Капитал“ и на присъдружните им медии, че едва ли не е руски шпионин и контрабандист. „Фантазията ми не е достатъчна, за да предположа какви още безсмислици ще тиражират тези медии, претендирайки, че са новите морални стожери на обществото. Нека обаче преди да пишат, първо погледнат собствените си действия и да си отговорят на въпроса как служат на българското общество. Може би като получават чужди финансирания?”, каза Пеевски.

Турският посланик е заявил, че Турция няма да казва официално за забраната на Доган и Пеевски

Турският посланик у нас е заявил пред българското външно министерство, че никоя турска институция в бъдеще няма да прави никакви официа...

Той коментира и твърдението на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, че концентрацията на вестници в ръцете на една медийна група е огромен проблем за България, визирайки именно Делян Пеевски. „Може да се провери, че аз съм съсобственик само в една медийна група – „Нова Българска Медийна Група Холдинг“, която издава „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“ и има дялово участие във вестник „Борба“. Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави”, заяви народният представител. По думите му огромен проблем е, че постоянно се хвърлят празни думи в публичното пространство и пред обществото, които после се използват целенасочено именно от медиите, работещи по предварително зададен им дневен ред. „Дали тези медии обслужват български интереси, можем да си отговорим сами”, допълни той.

Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП, заяви Пеевски във връзка с информацията, че НАП проверява негови фирми и произхода на средствата за придобиване на участията в „Техномаркет“, „Химко“, „Юрий Гагарин“, „Булгартабак“ и на сградата на бТВ.

„Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?”, коментира депутатът, появилите се в медията информация за такива проверки.

Депутатът посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани. „По-интересен обаче е въпросът, кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например”, каза още Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика