Пеевски пише новия Закон за медиите

42257
Пеевски пише новия Закон за медиите
Снимка: БГНЕС

В  студиото на Нова телевизия председателят на Бюджетната комисия към Народното събрание Йордан Цонев призна, че депутатът Делян Пеевски е вторият вносител на т.нар. Закон срещу офшорките. 

В закона се предвиждат мерки, чрез които ще бъде забранено на офшорни компании да притежават печатни, ТВ и радио медии. Цонев не уточни дали и интернет платформи ще бъдат обхванати от мерките.

Петата колона подпря пропагандно Пеевски

В дискусия в студиото на Нова телевизия тази сутрин ( 10 октомври 2013 г.) относно т.н. сатанизиране на депутата Делян Пеевски се видя ...

Цонев сподели и че върху законопроекта е работил заедно с Пеевски през последните шест месеца. На въпрос кога е успял г-н Пеевски да работи върху законопроекта след като трябваше да бъде реши статута му на депутат от Конституционния съд Цонев каза: "Не ме занимавайте с битовизми". Той добави, че със сигурност водещите на сутрешния блок на Нова телевизия имат телефона на Пеевски и могат да му се обадят, за да го попита как и кога е работил.

По думите на Цонев законопроектът за офшорките ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание утре, 16 октомври. Покрай този факт Цонев каза още и, че "най-вероятно" Пеевски ще дойде на работа, тъй като е вносител на законопроекта. След това той би трябвало да бъде качен на сайта на парламента, където всеки гражданин ще може да се запознае с него и неговите мотиви. Именно утре трябва да бъде дебатиран новият вот на недоверие в областта на регионалната политика, който ГЕРБ вече внесе, а в четвъртък, 17 октомври, вотът трябва да бъде гласуван в пленарна зала.

Според Цонев офшорните компании не са най-големият проблем на българската икономика, но със сигурност са едно от нещата, върху които Европа работи. Депутатът от ДПС припомни, че в рамките на Г-20 темата вече е обсъждана и от Европейската комисия има конкретна препоръка за всяка една от страните-членки на ЕС да изработи собствена законодателна рамка, с която да урегулира дейността на офшорните компании, които работят на нейна територия.

Още вчера, 14 октомври, в студиото на ТВ7 Йордан Цонев заяви, че в новия закон са предвидени общо 20 забрани за развиване на дейност в даден икономически сектор от страна на офшорни компании. В тези забрани влиза и медийният сектор - печатен, радио и телевизионен.

Реформаторският блок поиска ново разглеждане на казуса "Пеевски" от КС

Реформаторският блок внесе днес правно становище с предложение до президента Росен Плевнелиев за сезиране на Конституционния съд по к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com