Пеевски в защитен стил 2: Разпитайте и Прокопиев

9289
Пеевски в защитен стил 2: Разпитайте и Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“, както твърди бившата съдийка Ченалова. Това се казва в изявление изпратено от депутата от ДПС Делян Пеевски до агенция "Фокус".

В събота пред близък до него жълт сайт Делян Пеевски заяви, че ще се отзове на призоваването в прокуратурата, защото спазва законите. Той добави обаче, че и шоуменът Слави Трифинов също трябва да се яви там.

Цацаров: Пеевски ще бъде разпитан заради твърденията на Ченалова

Категорично подкрепям решението на колегите от ВСС да не подават оставка. Самото ѝ поискване толкова скоро след промените в Конституция...

Народният представител обяснява в днешното си изявление, че е бил разпитван от прокуратурата, а на обществото били ясни кои са "задкулисните автори на кампанията". Пеевски, наречен вчера в публикацията на германското списание Spiegel "айсберга на корупцията", отново поиска държавното обвинение да разпита  Трифинов, както и издателят на в. "Капитал" Иво Прокопиев.

"Днес, за пореден път, бях разпитван от Прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“. Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите. Мисля, че на обществото вече са напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията на Ченалова", се казва в изявлението на народният представител.

"За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса - кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например. Кога Прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като „Каолин“, фотоволтаичния холдинг „Соларпро“, финансовия посредник „Булброкърс“, сделките с пенсионния фонд „Доверие“, както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения", казва още Делян Пеевски. Той наскоро получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие до 50% от веригата за техника "Техномаркет" и възнамерява да закупи торовия завод "Химко" във Враца.

"Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга „Капитал“ и от политическите връзки на Прокопиев е по-силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат „свещени крави“ за българските правоохранителни органи”, се посочва в изявлението на депутата Делян Пеевски.

Паси, паси, народе поробени

Бях поканена в сутрешния блок на bTV да говоря за агресията в училище и политиките на МОН за превенция. В студиото темата беше подменен...

След редица медийни изяви бившата съдия от Софийски градски съд Румяна Ченалова, която е една от двете събеседнички в записите "Яневагейт", последно участва в "Шоуто на Слави" на Слави Трифонов. Запитана какъв е Делян Пеевски, че в един от записите, разпространени от сайта "Биволъ" се казва, че не минава назначение в съдебната система без негово одобрение, тя отговори, че по документи е никакъв. "Но той се оказа човек, който - дали сам или с определени съветници, е разбрал колко е важно да имаш медиен контрол, да контролираш съдебната система. Защото връзките на г-жа Янева с Делян Пеевски бяха много близки. Чести, може би в рамките на всяка седмица срещи", каза в ефира Румяна Ченалова, коментирайки взаимоотношения между бившия председател на СГС Владимира Янева и депутата от ДПС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика