Пеевски: Забраната за влизане в Турция показва, че Доган и ДПС защитават българските интереси

5054
Пеевски: Забраната за влизане в Турция показва, че Доган и ДПС защитават българските интереси
Снимка: БГНЕС

Ако е налице забрана за пътуване до Турция, това показва, че позицията на Ахмед Доган е била правилна и е постигнала целта си - защита на българските интереси. Това се посочва в изявление на депутата от ДПС Делян Пеевски по повод информацията, че на него и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган им е наложена забрана да влизат в Турция.

Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана за влизане в Турция. Новината съобщи днес турският всек...

По-рано днес турският вестник Star съобщи, че Доган и Пеевски имат забрана за влизане в Турция, като изданието нарича депутата от ДПС "проруски олигарх".

Публикуваме текста на изявлението, изпратено до Агенция "Фокус", без редакторска намеса:

"Във връзка с тиражираните в медиите твърдения, че спрямо мен е постановена забрана за влизане на територията на Република Турция, искам да заявя следното:

Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП „Движение за права и свободи“ г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси.

Делян Пеевски е купил сградата на "БТВ" за 5 пъти по-ниска цена от данъчната оценка

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил сградата на "БТВ Медиа Груп", специално проектирана за телевизионни студиа, за почти пет пъти...

Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси.

Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланника на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси."

От турското посолство потвърдиха пред български медии информацията, че на Доган и Пеевски им е забранено да влизат в Турция. "След кризата със сваления руски самолет, лидерът партията на българските турци ДПС Ахмед Доган отново се показа като съветски агент. Той нанесе удар срещу подкрепящите Турция в ДПС, което доведе до забрана за влизане в Турция на него и на медийния магнат Делян Пеевски", пише за причините пък турското издание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика