Петима ранени след протестите срещу имотните претенции на мюфтийството

15618
Петима ранени след протестите срещу имотните претенции на мюфтийството
Снимка: БГНЕС

След днешните протести в Пловдив срещу претенциите на Главното мюфтийство за Куршум джамия има двама арестувани, а петима души са пострадали при сблъсъци с полицията, пише БГНЕС.

Според информация на "24 часа" двама от пострадалите са били ударени с полицейски палки по главите. Те разказват, че офицер от жандармерията е наредил на подчинените си да не чакат, а да почват "всички наред".

Камъни и бомбички литнаха на протеста срещу мюфтийството

Протестът в Пловдив срещу претенциите на Главното мюфтийство за Куршум джамия стана по-ожесточен от очакваното. Според Агенция "Фокус"...

"Помня кой ме удари, ще го намеря и ще се разправяме", каза един от ранените. Едно от момчетата е дало тениската си, за да бъде превързан приятелят му и раните му са били промити с кислородна вода.

Третият пострадал е момиче, което е с кървяща рана, в предната горна част на главата, съобщи Агенция "Фокус". Самото момиче коментира, че е било ударено от полицаи. Пострадалото момиче стана причина протестиращите да започнат да хвърлят камъни по служителите на жандармерията. Полицаите подгониха протестиращите по бул. „Шести септември” срещу централата на ДПС, който все още е блокиран.

Междувременно, полицаите задържаха един от младежите, хвърлил камък по тях. На мястото пристигнаха две линейки, които ще прегледат пострадалите.

Обстановката към момента е спокойна.

С гайди и димки започна протестът заради Куршум джамия

С гайди и димки започна протестът пред Съдебната палата в Пловдив, където за днес е насрочено делото за връщането на Куршум джамия на Г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика