Петър Москов: Преди да говори за Костов, Борисов да се отърве от мадридския си ментор

34824
Петър Москов: Преди да говори за Костов, Борисов да се отърве от мадридския си ментор
Снимка: БГНЕС

Има както риби-шарани, така и риби-акули. А Реформаторският блок не е шаран, за разлика от Синята коалиция. Това заяви едно от лицата на Реформаторите Петър Москов.

На мен ми е странно как при продължаващото консолидиране на Реформаторския блок, ГЕРБ си променя позициите – правителство на национално единство, ще управляваме сами, ще се коалираме с Реформаторския блок, няма да управляваме без 121 депутати, каза Москов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Пет партии влизат в парламента според "Галъп"

ГЕРБ, БСП, ДПС, "България без цензура" и Реформаторският блок - това са партиите, които влизат към момента в Народното събрание според ...

В уставите на Реформаторския блок имаме забрана за взаимодействие с БСП и ДПС, подчерта Москов. Това, което изнерви ГЕРБ и всички останали е, че ние носим промяната. Промяната няма да дойде с връщане на статуквото – на Борисов, на Станишев, на Сакскобургготски ако щете. Защото както Борисов намеква за Иван Костов и неговото влияние, така аз мога да му кажа да се отърве от мадридския си ментор, захапа Москов. Иван Костов не участва в решенията на Реформаторския блок – колкото той участва в решенията на г-н Кънев, толкова Симеон Сакскобурготски участва в решенията на Бойко Борисов. Това е евтина пропаганда, смята Москов.

Нямаме различия с г-жа Меглена Кунева, подчерта Москов и не се спря подробно на въпроса защо Кунева беше изместена от Светослав Малинов при евроизборите и има ли заради това вътрешни търкания при Реформаторите.

В момента г-н Борисов блъфира. Нека се върнем на темата за последователността – самият Бойко Борисов е заявил проевропейска ориентация и иска „Южен поток” да се прави според европейското законодателство, а кметът на ГЕРБ във Варна Иван Портних не поиска да се присъедини към нашата жалба срещу разрешителното за строеж на газопровода. Така съдът във Варна може и да не уважи нашата жалба, защото ние нямаме конкретен правен интерес в Община Варна. Щеше да е различно, ако и Портних се беше присъединил към нашата жалба, каза Москов.

По време на 41-вото Народно събрание Синята коалиция беше напазарувана от ГЕРБ и конкретно от Цветан Цветанов – сигурен съм, че г-н Борисов няма да го отрече. Тогава се говореше с експертизата на Синята коалиция да се цивилизова ГЕРБ. Сега обаче Реформаторският блок е самостоятелен субект, защото носим промяната, категоричен беше Москов.

ЦИК: Политическата регистрация за изборите приключва на 20 август

До 20 август всички политически партии и коалиции трябва да бъдат регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК). До момента ни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика