ПФ изключва Полина Карастоянова, лобирала срещу ракията

3887
ПФ изключва Полина Карастоянова, лобирала срещу ракията
Снимка: БГНЕС

Партията на Валери Симеонов сваля политическото си доверие от председателя на Комисията по култура Полина Карастоянова, защото не само подкрепила, но и лобирала за нововъведенията, които ограничиха домашното производство на ракия и бяха приети от парламента преди дни. Това обяви изненадващо в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Предстои във вторник парламентарната група да решава за изключването й, непреклонен е Симеонов.

Митничари и полиция в Хасково иззеха ракията на 79-годишен пенсионер

Полицаи от Хасково и митничари от Свиленград намериха и конфискуваха домашната ракия на 79-годишен старец от село Жълти бряг. Ракия, за...

Наказателната акция срещу председателката на комисията по култура била заради това, че не е уведомила партията и ръководството за акцията срещу селските казани за ракия.

Симеонов уточни, че само един депутат от тяхната парламентарна група е подписал направените промени в закона и това е Полина Карастоянова. Той уточни, че го е направила, лобирайки за интересите на големите монополисти в производството и търговията със спиртни напитки.

Да се върне старото положение в закона и да се отменят бързо ограниченията пред хората искат от НФСБ, които внесоха промени в закона за акцизите и данъчните складове, предаде Канал 3.

"Селският казан се е превърнал от векове в българската агора, в място, където се решават не само местните, но и националните и световните проблеми", отсече Симеонов.

ГЕРБ надделя окончателно в ракиения спор в парламента

Да се вдигне от 500 на 1000 литра вместимостта на казаните за собствено производство на домашна ракия предложиха от „Патриотичния...

С изгонването на Карастоянова може да увисне въпросът отново с председателството на комисията по култура, която по правилник не може да бъде оглавявана от независим депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика