ПФ: Отворени сме за диалог, само не с ДПС

22088
ПФ: Отворени сме за диалог, само не с ДПС
Снимка: БГНЕС

Няма да влизаме в никакъв диалог с ДПС – тя е едно от най-уродливите явления на Прехода. Това каза на пресконференция съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

„Искам да изкажа благодарност на всички хора, които ни повярваха и подкрепиха – станаха съпричастни с добрия резултат на Патриотичния фронт. Много беше казано в тази предизборна кампания. Нужен е опит да постигнем национален консенсус за решаване на обществените проблеми пред обществото и родината“, заяви Симеонов. По думите му това са проблеми, които повече не могат да бъдат отлагани.

ЦИК решава кой влиза в парламента, ако системата на "Информационно обслужване" не може

Бъгове в системата за компютърна обработка на „Информационно обслужване” могат да позволят „пренареждане” на ма...

„Не поставяме никакви условия и сме отворени за диалог. Най-важната задача е да служим на избирателите и да изпълняваме това, за което сме избрани – да работим за родината си. Няма да влизаме в никакъв диалог с ДПС. Това не е българска партия и тя трябва да бъде заличена“, подчерта Валери Симеонов.

Ще изолираме ДПС с всички възможни конституционни средства – включително забраната на тази протурска партия, допълни Симеонов. „ДПС не е увеличило подкрепата си. Смятаме, че служебното правителство не си свърши работата. Резултатите са такива, че имаше огромно купуване на гласове – най-вече от ДПС“, посочи Симеонов.

„Ще искаме забрана на гласуването в Турция или на граждани от Турция. Второто, което ще искаме, е задължително гласуване, както и задължителен изпит на български език и чак тогава правото да се гласува. Тези мерки са крайно задължителни, за да се спре цялата тази мащабна покупко-продажба на гласове“, каза още Валери Симеонов. По думите му от Патриотичния фронт ще бъдат бойна опозиция, ако това се наложи.

Партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад и да седнат на една маса, за да извадят основните приоритети на нацията. Това пък каза съпредседателят на Коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Каракачанов.

Исмаилов: ДПС налива много пари за гласовете от Турция

Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок, коментира пред БНР как гласу...

„Тези приоритети се изразяват в голямата безработица и ниските заплати и пенсии, срива на българската икономика, здравеопазване, демографската криза, корупцията и престъпността, източването на пари от митниците, битовата циганска престъпност. Изборите вчера показаха, че по-голямата част от българския народ не вярва на установената от статуквото политическа класа“, заяви Каракачанов. По думите му, хората вече не вярват на тези, които вече са ни управлявали.

„Политиците трябва да се поучат, а не да се сърдят от тези резултати. Хората искат една нова политика. Българските граждани не желаят повече да гласуват за хора, които служат на своите лични интереси. Крайно време е измислените политически различия да бъдат заличени“, допълни Каракачанов. Той уточни, че това са проблеми, по които повече не може да се мълчи. „Мнозинството трябва да бъде съставено като национално отговорно правителство от онези партии, които са готови да се подпишат под една програма за излизане от националната тежка икономическа криза“, каза още Красимир Кракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика