Плевнелиев: Няма да се явя в комисията срещу мен

20420
Плевнелиев: Няма да се явя в комисията срещу мен
Снимка: БГНЕС

Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все по-вече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев пред bTV. 

„За мен големият въпрос е дали ще допуснем днес в България да се наруши балансът, балансът между парламент и президент, дали ще допуснем парламентът дотолкова да наруши този баланс, че да се опитва да се налага на всички останали институции”, допълни Росен Плевнелиев. 

Магдалена Ташева оглави комисията срещу Плевнелиев

Депутатът от Парламентарната група на „Атака” Магдалена Ташева ще е председател на Временната анкетна комисия за изясняване...

На въпрос дали смята, че тази комисия е опит да се наруши този баланс Росен Плевнелиев беше категоричен: „Тази комисия за мен е такъв опит. Това е един съзнателен акт на подкопаване на демократичните устои в тази държава и при всички случаи е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата, каквито са парламентът и президентът”. 

„Категорично няма да отида в тази комисия и не, защото имам какво да крия, а защото не искам да легитимирам с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива”, подчерта президентът. 

„Чувствам се като човек на място, виждам смисъл от това, което правя, мотивиран съм и вярвам, че съм полезен на българските граждани“, заключи Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика