Плевнелиев ще говори по неизвестна тема след 2 дни

17842
Плевнелиев ще говори по неизвестна тема след 2 дни
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев обеща да даде пресконференция след два дни.

Държавният глава не пожела да отговори на журналистически въпроси, след като министър-председателят Бойко Борисов лансира идеята следващият кандидат за президент да бъде жена.

Президентът: Служебното правителство се справи достойно

Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство. Това каза президен...

Плевнелиев покани всички журналисти на предстоящия брифинг и се ангажира да отговори на всички техни въпроси. Той присъства на представянето на книгата "Китайската мечта" на президента Си Цзинпин в столичния хотел "Шератон", информира БГНЕС.

Отношенията между Китай и България са отлични и политическия диалог е изключително динамичен като придоби нова динамика през последните години. Това каза президентът  по време представянето на книгата на председателя на Китайската народна република Си Дзинпин, предаде агенция „Фокус“.

„Бях трогнат по време на моето посещение от голямото гостоприемство, което приех като израз на приятелските чувства на Китай към България. Подкрепяме и насърчаваме разширяването на преките контакти, както между институциите, така и между двата приятелски народа. България като член на ЕС активно подкрепя задълбочаването на всеобхватното стратегическо партньорство между ЕС и Китайската народна република. Инициативата за сътрудническо между Китай и държавите в Централна и Източна Европа, така нареченият формат 16 + 1, е изключителна възможност за развитие и сътрудническо. Очаквам България да бъде активна и да реализира проекти в рамките на тази програма“, каза държавният глава. 

„За България Китай е нашият най-важен партньор в Азия. През последните години значително се увеличи и нарастна икономическото сътрудничество. Стокообменът надхвърли 1.8млд. долара“, обясни той.

ГЕРБ да издигне жена кандидат за президент? Твърдо може би...

Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля защо не се напънем и не сложим за президентските...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика