Плевнелиев внася иск до Конституционния съд заради Пеевски

41371
Плевнелиев внася иск до Конституционния съд заради Пеевски
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно през следващата седмица президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд относно Делян Пеевски. Това потвърдиха от прессекретариата на президента пред Агенция "Фокус".

Все още не са ясни мотивите по сигнала - в момента те се подготвят, казаха от пресслужбата.

Бареков: Служебното правителство организира избори за Борисов

Атаката на лидера на най-новата политическа платформа в България Николай Бареков срещу президента Росен Плевнелиев и срещу лидера на ГЕ...

През последната седмица Росен Плевнелиев открито заяви, че срещу него се води злонамерена кампания от медиите, свързани с Делян Пеевски.

Припомняме, че на 8 октомври Конституционният съд се произнесе по жалба от страна на ГЕРБ относно депутатския статут на Делян Пеевски. Тогава шестима съдии посочиха, че Пеевски може да се върне в парламента, а петима бяха против. По този начин КС де факто остави решението за връщането на Пеевски в ръцете на парламента, а председателят на съда Димитър Токушев обясни, че съгласно член 72 от Конституцията няма основание да се гони Пеевски от Народното събрание.

Веднага след решението се стигна до нов голям протест в София, а кортежът на премиера Пламен Орешарски беше блокиран пред Софийската художествена галерия. По-късно същата вечер, при протеста пред Министерския съвет, имаше сблъсъци между демонстранти и полиция, като силите на реда дори използваха димка.

Междувременно Плевнелиев взе участие на прием по повод Деня на българската община. Там той заяви, че в една година, която наричам годината на гражданското общество в България, с невиждани протести от много години насам, гражданите са на трибуната и насочват прожекторите към всеки от нас – от кмет до президент и очакват от нас отговорно отношение.

Кампанията срещу Плевнелиев - тежка диагноза за България

Кампанията срещу президента Росен Плевнелиев за начина, по който е купил къщата си в Гърция, до момента не се основава на никакви док...

"Всички работим за интеграция. Искаме сътрудничество между централната и местните власти да бъде още по-силно. Искаме нашият глас да бъде чут, искаме държавните институции, финансирането, проектите да бъдат колкото се може по-близо чрез вас до хората. Вие познавате техните проблеми и са тези, които могат да дадат решение”, допълни президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com