Полицаите протестират с инвалидни колички и захар

14585
Полицаите протестират с инвалидни колички и захар
Снимка: БГНЕС

Протестиращите служители от МВР, които са подкрепяни и от други служители в сектор "Сигурност", вече искат оставки.

Полицаите протестират пред сградата на МВР с инвалидни колички, за да онагледят ситуацията във вътрешното министерство. Това са новите патрулни автомобили на МВР, заяви председателят на УС на Синдиката на служителите в МВР Иван Павлов, съобщи БГНЕС.

Служителите от сектор "Сигурност" от цялата страна недоволстват от предлаганата пенсионна реформа, условията на труд и липсата на диалог с управляващите.

Инвалидните колички са подходящи за полицаи над 55 години, каквито ще бъдат след няколко дни по волята на г-н Калфин. Това са добри "автомобили", за съжаление МВР не може още да си ги позволи, много са им скъпи, заяви Иван Павлов. Той каза, че все още МВР не може да купи обувки на полицаите си. Тази фланелка аз съм си я купил, това е облеклото на 70% от униформения състав, която се купува само от частни фирми. Обувките съм си ковал лично при обущар и съм си платил за тях – това ми дава МВР, заяви още Иван Павлов.

Днес е вторият ден от ефективните стачни действия на служителите в МВР. Протестиращите полицаи, които дойдоха в градинката на храма "Св. Седмочисленици" и освиркват сградата на вътрешното министерство са много повече, отколкото бяха вчера в първия протестен ден. Тук има полицаи от различни краища на страната. Служителите на реда от Панагюрище дойдоха със знаме, на което пише "Свобода или смърт". Има полицаи от Ямбол, Перник, Пазарджик, Исперих, Пловдив, Гоце Делчев и др.

Полицаите носят плакати с надписи: "Да служим на народа, не да слугуваме на политиците", "МВР има нужда от реформа, а не от заложници!".

Много е възможно днес да направим и искане на оставки, но нека остане за по-късно, заявиха полицаите. От сградата на МВР протестиращите ще тръгнат на шествие. Следобед полицаи, пожарникари и надзиратели в затворите се заканиха, че ще посипят със захар входа на МВР, за да изгонят злите духове оттам. Утре протестът продължава пред Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика