Понасяме тежки лични и политически загуби заради компромисите, оплака се Радан

12585
Понасяме тежки лични и политически загуби заради компромисите, оплака се Радан
Снимка: БГНЕС

"Ние понасяме тежки лични и политически загуби от обраната си позиция, а това показва, че правим сериозни компромиси в името на стабилността". Думите са на лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV. Там той коментира участието в управлението на десните и призна, че то е на границата на компромиса.

"Трудно е да работим в мнозинство с АБВ, да работим с Патриотичния фронт, с който имаме общи неща в програмите, но идейно сме различни, да подкрепим Борисов за втори мандат, макар че сме казали, че имаме по-добро виждане в името на едно стабилно управление", призна той.

Кунева обясни на Радан за нарушеното доверие сред Реформаторите

Не мога да кажа, че съм разочарована от хората, с които съм работила месеци наред, защото имам много добри човешки контакти. Това заяви...

Кънев многократно подчерта трудностите пред коалиционното управление и постави стабилността на управлението пред цената на компромисите. "В момента сме в преговори с Патриотичния фронт за запазване на мнозинството, което е необходимо, за да се гласува бюджетът, за да се осъществят съдебната реформа и стратегията за здравеопазването на министър Петър Москов”, подчерта Кънев. Критиките на патриотите срещу назначенията на кадри от Народната партия "Свобода и достойнство" на високи постове - на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град, този път той остави без коментар.

От лаконичното му мнение за назначението на Слави Бинев, депутат от ПФ, за председател на Комисията по култура и медии в 43-ото Народно събрание, стана ясно, че постовете вероятно ще бъдат обект на пореден компромис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика