Предизборният щаб на Реформаторите обвини този на ГЕРБ в черен пиар

4681
Предизборният щаб на Реформаторите обвини този на ГЕРБ в черен пиар
Снимка: БГНЕС

Има ли решение от страна на ГЕРБ да действа с черен пиар срещу лидерите на Реформаторския блок и срещу министри в кабинета? Този въпрос отправи предизборният щаб на Реформаторите, начело с Найден Зеленогорски, към предизборния щаб на ГЕРБ, воден от Цветан Цветанов.

Конкретният повод за питането е пресконференция във Велико Търново на представители на Гражданския съвет на Реформаторите, начело с доц. Светлозар Влайков. Според предизборния щаб на Реформаторския блок материалът в „Дарик“ по темата е платен от ГЕРБ и е черен пиар.

Битката за Асеновград - представяме Милко Милков, кандидат на "Патриотичния фронт"

От днес, 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на г...

На пресконференцията доц. Влайков обяви, че „иска прошка от всички, които е убедил да гласуват за Реформаторите“. Причината - блокът подмени много от тези основни ценности, в името на които той се появи като политическа формация, подкрепена активно и авторитетно от непартийни хора, граждани, по думите на Влайков. Ударите на представителите на Гражданския съвет бяха насочени директно към партията на Меглена Кунева - Движение България за гражданите. Найден Зеленогорски е неин зам.-председател.

„Много популярна сред лидерите на блока стана думата „компромис”. Смятам, че тя е неточно отразяване на понятието „лъжа”, обясни доцентът.

"Едно от предизборните обещания на Реформаторския блок беше, че като влезе в парламента, незабавно ще създаде комисия, която да разследва модела „КОЙ”. Къде е тази комисия към днешна дата? Не знам да има такава! Хората от протеста останаха излъгани. Ще цитирам предизборно обещание на Меглена Кунева в медия: „101% няма да правим коалиция с ГЕРБ”. Днес тя е вицепремиер на Бойко Борисов. Беше обещано РБ да отвоюва дясното пространство от ГЕРБ, а сега е прилепено плътно към тази партия в ролята на патерица”, посочи доц. Светлозар Влайков.

Влайков посочи и, че Реформаторите са направили коалиция с "агент Гоце и агент Иван", вместо да настояват бивши кадри на ДС да не припарват до властови позиции.

На 10 октомври изтича крайният срок за заявления за гласуване по настоящ адрес

На 10 октомври изтича крайният срок, в който избирателите/гласоподавателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес,...

Представителите на Гражданския съвет обясниха, че до напрежението се е стигнало малко преди изборите. „Нещата тръгнаха в друга посока със спускането на кандидат за депутат от София, въпреки че тук категорично бяхме излъчили кандидатурата на Станислав Благов. В последствие на лични обаждания на някои лидери на местни партии до централите, наложиха друг кандидат. След т. нар. „компромиси” аз поставих въпроса какво ще правим с хората, на които обещахме, че няма да се коалираме с ГЕРБ, а един местен лидер ми отговори, че разсъждавам като гражданин, политиците мислели друго, не било лъжа, а компромис”, посочи доц. Влайков.

„Конструктивната опозиция в Свищов уж подкрепя Станислав Благов, а има паралелна листа на ДБГ с кандидат за кмет. В Полски Тръмбеш РБ подкрепя Георги Чакъров- независим кандидат от БСП и дългогодишен кмет. В Лясковец е най-големият парадокс- член на Националното ръководство на ДСБ, който е сам в Реформаторския блок, а всички други лидери от формацията са в листата на ГЕРБ. В Павликени с личната подкрепа на Иван Иванов се ползва неговият съученик досегашният кмет. В Стражица- директна подкрепа от СДС за ДПС. В Златарица бе игнориран единственит легитимен представител на РБ Кирил Колев с подмяна на някакво лице на СДС, представено само за изборите”, обясни Стефан Спасов, бивш областен координатор на ДСБ, който освобождава поста по своя инициатива, и настоящ общински председател на Полски Тръмбеш.

По време на пресконференцията представителите на Гражданския съвет обявиха, че свалят доверието си от депутата Иван Иванов.

Обвинението в черен пиар към ГЕРБ срещу Реформаторите не е първо. В края на септември лидерът на ДСБ Радан Кънев посочи Цветан Цветанов като двигател на очернящи Реформаторския блок материали в медиите на Пеевски.

Бъчварова обобщи къде има най-много сигнали за купуване на гласове

Към момента сме получили 75 сигнала за нарушение на изборния процес. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика