Прокуратурата разпореди пълна данъчна проверка на Пеевски, Василев и Бареков

25575
Прокуратурата разпореди пълна данъчна проверка на Пеевски, Василев и Бареков
Снимка: БГНЕС

Започват пълни данъчни ревизии, разпоредени от прокуратурата, на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Те идват след подадения сигнал от "Протестна мрежа".

Вчера от там внесоха в прокуратурата папка от 17 страници с данни за евентуални престъпления на депутата от ДПС, собственика на Корпоративна търговска банка и лидера на "България без цензура".

Съдът в Бургас блокира Василев, Пеевски и Lafka

Бургаският административен съд (БАС) не разреши да влезе в сила наредба на Бургаския общински съвет, с която щеше да се позволи навлиза...

Официалното съобщение от пресцентъра на прокуратурата гласи следното:

Сигналът касае твърдения за извършени данъчни престъпления и други закононарушения от лицата Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, както и за нарушения на данъчните закони и неясно финансиране от страна на търговски дружества.

По сигнала е започнала проверка. В хода й ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи. С постановления на прокуратурата на Националната агенция по приходите е възложено извършването на пълни данъчни ревизии на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Предстои възлагане на действия по данъчен контрол и на други физически лица, както и на свързани с тях търговски дружества. Ще бъдат снети обяснения от проверявани и от други лица, включително и относно твърдения за оказван натиск и искания за „медиен чадър" над престъпна дейност. На Апелативна прокуратура-София се възлага осъществяване на служебен контрол по отношение на постановления на прокурори от Софийска градска прокуратура за отказ за образуване или за прекратяване на наказателни производства по сигнали, касаещи проверяваните лица. Проверка за такива сигнали и водени оперативни дела ще се извърши от прокурори от Върховната касационна прокуратура и в Държавна агенция „Национална сигурност.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, проверката е възложена на Върховната касационна прокуратура, отдел „Специализиран".

Протестна мрежа внася сигнал за престъпна група "Василев, Пеевски и Бареков"

Само след половин час Протестна мрежа ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров относно организирана престъпна група, свързана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика