Прокуратурата спряла разследване за измама с ДДС срещу независимия Георги Марков

35323
Прокуратурата спряла разследване за измама с ДДС срещу независимия Георги Марков
Снимка: БГНЕС

Дни преди депутатът Георги Марков да обяви, че напуска парламентарната група на ГЕРБ, прокуратурата в София е прекратила водено от дълго време разследване срещу него за измама с ДДС заради продажбата на автогарата в Свищов през 2004 година. Измамата е ощетила държавата със 100 хил. лева.

Оказва се, че досъдебното производство е прекратено от прокурор Ваня Илиева, като мотивът е, че Марков не е знаел, че подписва фалшиви фактури, информира bTV.

Мен ме разследваха незаконно, казва отделилият се от ГЕРБ депутат

„Народният представител в ГЕРБ няма никакви възможности за самостоятелност. Той влиза, регистрира се, и по заповед на хората отпр...

В своя репортаж телевизията посочва, че Марков е бил близък с ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Прокурор Илиева пък ръководи делата срещу офшорната империя, свързвала Марков с братята Маргини.

Пред bTV бившият председател на ГЕРБ-Свищов Ангел Гецов каза, че лично Цветан Цветанов не е искал Георги Марков да стане председател на общинската структура на партията в града. Източник от ГЕРБ добавя, че при изборите през 2009 година е имало фалшифициране, за да влезе Марков в парламента – включително подмяна на урни. Имало е „купони” в академията в Свищов за студенти и в крайна сметка Марков е спечелил най-много гласове сред студентите в града, включително срещу талони за алкохол.

Инструкциите за изборите в Свищов идвали от Николай Тарев. Той беше заснет да дава указания и на студентите от движение „Орлов мост” с лице Христо Стоичков на тема "как се правят избори". Лекцията за евентуалните изборни манипулации се проведе в хотел, свързван с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Председателят на „Орлов мост” Венцислав Добруждалиев също е лектор. Той пък обучаваше изборните комисии на ГЕРБ в Свищов.

Активисти от ГЕРБ в града разказват, че Добруджалиев организирал и парти с безплатен алкохол в нощта преди изборите. Почерпката трябвало да спечели студентските гласове за ГЕРБ. Помогнал ректорът на университета в града - Величко Адамов, като задържал студентите в Свищов до деня на изборите.

Напускащият ГЕРБ е получил поне 200 хил. лева, за да го направи, казва Яне Янев

За първия народен представител, който напуска парламентарна група, подкупът е най-голям. Това заяви председателят на РЗС Яне Янев в сту...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика