Първанова: Не искам да съм спасителка, а реален човек

23488
Първанова: Не искам да съм спасителка, а реален човек

Не искам да съм спасителка нито на НДСВ, нито на народа си, а най-разумният, реален човек, който казва на хората: нека се обединим, защото държавата ни има отчайваща нужда от обществена справедливост, защото на нашите плещи лежи отговорността за начина, по който живеем.

Това каза новоизбраният председател на НДСВ Антония Първанова пред bTV. Въз основа на кратката си история на разумни, спокойни, работещи за партньорство, а не за противопоставяне хора, сега НДСВ излиза с платформа за национално единство и обществена справедливост. Въпросът е много по-голям от този за евентуалното сътрудничество между НДСВ и ГЕРБ и от това „по-голямо" не изключвам ГЕРБ, посочи Първанова.

Антония Първанова с първи национален съвет като председател на НДСВ

Обединение, мъдрост и работа. С тези думи новият председател на НДСВ д-р Антония Първанова се обърна днес към членовете на Национални...

Честност за това, което ни предстои - в това, според Първанова, се изразява „почтеността във всичко", за която призова Симеон Втори от 2001 г.

Първанова коментира и Реформаторския блок, определяйки го като „странен", защото партиите вътре имали широк диапазон от симпатизанти, които започват от център - лявото и стигат до дясното.

Непочтеност виждам в иззетата от Реформаторския блок роля на изключителен говорител на дясното, каза лидерът на НДСВ и допълни: „Политическият идентитет на лидерите от блока - от център-лявото до най-консервативното дясно - прави това обединение странно. Реформаторския блок трябва да си даде сметка за случващото се с г-жа Кунева, посочи Антония Първанова и допълни: „Молбата й за среща с ПГ на Европейската народна партия в Брюксел срещна отказ и тя успя да се срещне единствено с председателя на ПГ на либералите г-н Ги Верхофщат. На езика на европарламента това е почти най-тежката санкция".

През февруари дясната фондация „Конрад Аденауер" консултира с либералната „Фридрих Науман" заявката на г-жа Кунева за членство на Движение България на гражданите в ЕНП. Двете фондации се обединиха около разбирането, че това е неприемливо от европейска гледна точка".

Новият лидер на НДСВ е Антония Първанова

Антония Първанова е новият лидер на НДСВ, съобщи БГНЕС. Първанова спечели лидерския пост при първото гласуване на извънредния VII-ми к...

Тя коментира и скандала с Христо Бисеров. По думите й той със сигурност ще влезе в следващия мониторингов доклад на Европейската комисия за България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика