Радан Кънев: ДПС са пряко виновни за КТБ

7913
Радан Кънев: ДПС са пряко виновни за КТБ
Снимка: БГНЕС

Съвсем очевидна е войната между ДПС и Реформаторския блок (РБ). ДПС използват техни поводи зад тези атаки, това са първо, че се отстраняват мафиотски лица и второ, че се провеждат реформи, които не ги устройват. Това каза в студиото на bTV лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторите Радан Кънев.

Според Кънев недоволството на ДПС е свързано още с факта че, "сменихме целия КЕВР, защото Москов е успешен министър, техните схеми се лимитират, ограничават се кражбите..."

Радан Кънев разцъка тенис на маса с костюм и вратовръзка

Радан Кънев се опита да въведе реформи и в тениса на маса. Това пролича от издайнически снимки в профила му в социалната мрежа. Лидерът...

Има смяна на един компрометиран състав на КЕВР, който не можа да свърши нищо с нови хора, които получиха подкрепата на парламента.

Радан Кънев изрази и мнение, че: "ДПС са пряко виновни за КТБ".

Те няма никога да посмеят пряко да го кажат, но зад всяка атака стои това, че ги вадим от най-силната им позиция  - прякото политическо влияние върху българското правосъдие, уточни Радан Кънев.

Относно Станислав Иванов, синът на кмета на Хасково, Кънев добави: "Този човек работи като луд в енергийната комисия, никой не може да каже копче за него. Той е  компетентен и биткаджия. Нищо ново не вади bTV, същите данни и през 2012 година се изсипаха". Според него обаче е тревожно "как у нас толкова много кметове се оказва, че са свързани с голям и успешен бизнес, тук е същинският проблем. Местната власт в България навсякъде поражда много големи проблеми. При най-малкото съмнение аз престъпление не бих подкрепил Станислав Иванов", заяви тъмносиният политик.

В декларацията на НС Кънев видя скромна крачка напред, "Атака" - връщане към нацистка Германия

Ние от РБ подкрепяме декларацията - тя е скромна крачка във вярната посока. Такава позиция защити съпрецедателят на Реформаторския блок...

Кънев призна, че е особено различен в много отношения с Бойко Борисов, но уточни, че "ако го нямаше това партньорство, няма да ги има и промените. Не съм едно цяло с Бойко Борисов и Цветан Цветанов - това са политически партньорства, които трябва да доведат до един резултат – да подобрят живота на хората, а не моя морален облик."

Очевидно големият сблъсък в българската политика ще е между ДПС и РБ. Това са основните политически сили, които застават за смели реформи. Ние сме заплаха за един модел, към чиято извратена форма ДПС се стреми, убеден е Кънев.

Атаката на Местан е свързана със стабилизацията по отношение на националната сигурност, защото сме заобиколени от изключително нестабилни, ние гарантираме това, че България е най-стабилната държава в целия Балкански регион, заяви още Кънев.

Той припомни думите на Местан, че "албанските партии имат право да участват във властта независимо от изборните резултати". Той им каза: "Крадете, дерибействайте. Ето това искат Местан и Пеевски за ДПС - да са на власт независимо от изборните резултати." Трябва да разберем че корупцията води единствено до бедност, това е поуката на Македония, коментира ситуацията в съседката ни Кънев.

Радан Кънев: Докато Москов го атакуват болнични мениджмънти, вярвам, че е на прав път

"Не виждам нищо особено, освен бройката полицаи." Така Радан Кънев коментира ситуацията с ТВ7 в ефира на БТВ. Относно преизбирането на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика