Радан Кънев: Обиските в строителните фирми ще доведат до АПИ

2918
Радан Кънев: Обиските в строителните фирми ще доведат до АПИ
Снимка: БГНЕС

Първа точка на резолюцията е за излизане в опозиция и точка. Реформаторския блок е една коалиция, от която най-важната част винаги е била ДСБ и ще бъде. Тази коалиция трябва да намери своя път. Не виждам причина да правим ултиматуми. Всеки знае, че без ДСБ няма РБ. Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев и допълни: „Това са факти в политиката, така че от тук нататък въпросът беше дали да го разрушим за един ден или не.“

Относно спрените обществено поръчки Кънев припомни, че „тръгна се с лафа: всички тези поръчки са редовни, но аз ги спирам щото съм готин“, мина се през – „очевидно има нередности“, стигна се до – „ще разследваме“.

ДСБ реши: Оставаме в РБ, но ще бъдем опозиция на управлението

Демократи за силна България (ДСБ) няма да излиза от Реформаторския блок. Това реши Националното събрание на партията. Лидерът на форма...

Според депутата обиските в строителните фирми "Агромах" и "Пътища Пловдив" ще доведат до АПИ:

"Започнаха обиски в конкретни фирми и тези обиски ще доведат до Агенция „Пътна инфраструктура” и тогава ще видим дали върху хората на Бойко Борисов и Делян Пеевски в пътната агенция има чадър в прокуратурата или няма."

На въпрос на Нова телевизия кои са тези хора, Кънев отговори: „Не очаквайте от мен да заема мястото на прокуратурата, това е опасно. Никога не съм имал претенции върху прокуратурата.“

Политическата изповед

Ние се оттеглихме на 9 декември, точно три месеца ДСБ е в опозиция. Знае се, че сме в опозиция, в този момент от време две от партиите извървяха значителен път, от моя гледна точка. Защо трябва да спрем този процес на узряване на блока, каза Кънев.

Част от колегите ми са разкрачени до шпагат, но ще им помогна да се върнат на десния бряг.

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на националното събрание на партията си днес, като уточни, че партията няма да напуска Реформатор...

Какво е РБ попитах на събранието вчера, защото ако не беше моето последно изказване събранието на ДСБ щеше да вземе решение за излизане, настроението беше малко над 50% за излизане, добави той.

ДСБ е в опозиция, но взе едно зряло решение, пред очите на цяла България, не сте виждали друго Националното събрание от начало до края на живо. Взехме трудно решение, повече от половината от хората искаха да си тръгнат вчера от блока, убеден съм че ¾ от блока е в опозиция, заяви още Кънев в интервю за Нова телевизия.

В България има само една алтернатива. Просто Борисов знае това, което повърхностните коментари във Facebook не могат да хванат и то е, че в България има мнозинство за реакционна политика, защото те са с партии на миналото, с ДПС или БСП. Това, че се боря за единството на РБ не значи че съм наивник, уточни още Кънев.

Истинската шизофрения, истинската двуглава ламя е ГЕРБ, категоричен бе той и обясни това с факта, че ГЕРБ гласува за задължително гласуване, Борисов излиза и казва - против съм. Седмица преди това Борисов казва: "Казах да се спре процедурата за комисията за КЗК", Цветанов се събира с Каракачанов и други представители на обществото и казва: „Няма да спрем.“ Ако гледаме кои решения са насочени към промяна в обществото и кои са насочени то да бъде оставено в блатото на корупцията проблемът при Цветанов е много по-сериозен. Но не забравяте, че всичко това може и да е театър", допълни Кънев.

На въпрос дали Петър Москов ще бъде изключен от ДСБ, Кънев отговори: "Москов - не разбира се, няма да бъде изключен."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика