Радан Кънев: Полицията трябва да не допуска проблеми, не да ги решава

9951
Радан Кънев: Полицията трябва да не допуска проблеми, не да ги решава
Снимка: БГНЕС

Не случайно предложихме конкретни решения, проблемите са видими, те са навсякъде и очевидно съзнателно се изострят преди избори, но те са реални и някой трябва да предложи работещи решения и да престанем да говорим за стратегии. Това каза Радан Кънев за зачестилите протести срещу ромите и ромските гета в студиото на bTV.

Според него първото най-важно нещо е, че не може да се взима решение на остър проблем, когато държавата съзнателно се оттегля от него, финансира собственото си оттегляне  от определени зони, в които трябва да налага контрол.

Един от битите в "Орландовци" намеси имената на Бареков, Илия Илиев и Расате

Преди 20 дни в квартал „Бенковски” имаше същия инцидент, но тогава нямаше такова отразяване, каза Евгения Каменова, жител н...

Ние ако не виждаме, че имаме проблем, става дума за общ социален проблем, който се отразява на трудовия пазар, на всичко, той тръгва от ежедневната сигурност, ежедневната здраве, но откъде започва?

Къща се гради от основите, ако искаме да имаме общ национален дом, основите на това нещо е закон еднакъв за всички, категоричен бе Кънев.

Полицията трябва да бъде там, не когато избухне  проблемът, а за да не избухне. За да го предотврати, полицията трябва да е там денонощно, а това става с трайно присъствие, добави още той.

Според Кънев рискът от политическа провокация във всеки един момент съществува. Той призна, че проблемът с изоставянето на големи територии от държавата и навлизането там на местни господари и поддържат това състояние на гетата мизерно, това са безспорни факти.

Адв. Емил Василев: Протестиращите срещу ромите са хора на Николай Бареков - Дудука и Бисер Петното

Адвокат Емил Василев, който е и бивш депутат от РЗС  написа във своя Facebook профил, че хора на Николай Бареков и Бисер Петното в...

Помолен да коментира критиката на Георги Близнашки за предвидените реформи в съдебната реформа Кънев отговори: "Той каза едно нещо преди четири месеца и обратното след четири месеца. За него политическите завъртания са нещо обичайно. Който се върти, той да отговаря защо се върти, аз не се въртя."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика